Skolotāji, kas nodarbojas ar privātpraksi, nesteidzas iegūt sertifikātu, kas nepieciešams licences saņemšanai no pašvaldības, lai uzsāktu privāto uzņemējdarbību.
Par to informēja Pedagogu izglītības atbalsta centra privāto skolotāju sertificēšanas komisijas priekšēdētājs Sarmis Mikuda.

Rīkojumu par privātskolotāju sertificēšanu izdeva vēl iepriekšējais izglītības ministrs Māris Vītols, bet sertifikācija sākās pavasarī. Pēc Mikudas sniegtās informācijas, līdz jūlija vidum sertifikātu saņēmuši septiņi skolotāji. Skolotājiem, kas vēlas uzsākt vai turpināt privātpraksi, pašiem ir jāpiesakās sertificēšanas komisijā.

Mikuda atzina, ka reāls privāti praktizējošo skolotāju skaits ir 10 - 20 reizes lielāks. Viņš nebrīnās par lēno sertificēšanas gaitu, jo daudzi skolotāji, kas paktizē šaurajam lokam, nav ieinteresēti licences saņemšanā un "turpinās savu nelegālo darbību".

Jomas, kurās strādās septiņi sertificētie speciālisti, ir ļoti dažādas - gan svešvalodu un valsts valodas pasniegšana, gan pirmsskolas vecuma bērnu sagatavošana skolas gaitām, gan runas defektu korekcija.

Vienam skolotājam, kas pretendēja uz sertefikātu valodas pasniegšanas jomā, komisija atteica, jo konstatēja, ka viņa metodika neatbilst mūsdienu prasībām. Vēl divi pretendenti gaida ekspertu atzinumu.

Mikuda piebilda, ka sertifikāts aizstāv patērētāju tiesības, jo norāda uz kvalitatīvu priekšmeta pasniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!