Par narkotiku kontrabandu notiesātais un no apcietinājuma pirms termiņa atbrīvotais Rolands Prīverts ir gatavs iesūdzēt tiesā Saeimas priekšsēdētājas biedru Ēriku Jēkabsonu (LPP), pauda Prīverts.
Jēkabsons paudis sašutumu par Prīverta narkotikas slavinošajiem izteicieniem, kurus viņš pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma klāstīja žurnālistiem. Deputāts norādīja, ka "Prīverta izteikumi, ka narkotikas esot pat labākas par alkoholu, ir atklāta ņirgāšanās par likumu, un narkotiku reklamēšana vērtējama kā noziegums un klaja Latvijas tiesībsargājošo struktūru pazemošana. Ja institūcijas nekavējoties neizvērtēs Prīverta paustos viedokļus un stingri nepaudīs savu viedokli par tiem, mēs diemžēl kārtējo reizi pārliecināsimies, ka dzīvojam valstī, kur likumam nav augstākais spēks un jebkurš bijušais notiesātais var publiski ņirgāties par to".

Savukārt Prīverts pauda, ka "Jēkabsons draud izrēķināties, izmantojot savu varas stāvokli. Nav taču vairs Staļina vai Pola Pota režīms, kad atklātības paušana bija sodāma darbība. Nekad neesmu teicis, ka narkotikas ir slavējamas, vienīgi paskaidroju, ka katrai narkotikai ir savas nosaukums un kaitīguma pakāpe, un viena narkotika ir vairāk bīstama nekā otra".

"Uzskatu, ka Jēkabsons šādā veidā mēģina atbalstīt alkoholu un tā lietošanu, kā dēļ degradējas mūsu tauta un ik gadu iet bojā nesalīdzināmi daudz vairāk cilvēku nekā no citām narkotikām, kā arī kārtējo reizi ar populistiskiem draudiem (ne ar darbiem, kas dotu jūtamu labumu mūsu valstij) mēģina celt savu diezgan paplukušo reitingu," norādīja Prīverts.

Viņš klāstīja, ka Daira Silava, kuru kopā ar viņu notiesāja par narkotiku kontrabandu, "savu labo popularitāti nopelnījusi ar darbiem, cītīgi strādājot. Es uz šādu slavu pat nemēģinu pretendēt". Prīverts arī norādīja, ka, "iespējams, Jēkabsona kungam ir parādījusies prasta skaudība vai vienkārši naids pret cilvēkiem, kas šādu vai tādu apstākļu dēļ ir kļuvuši populārāki".

Prīvertu no apcietinājuma par labu uzvedību atbrīvoja priekšlaikus, un pagājušajā nedēļā, pametot cietumu, viņš atzina, ka savā dzīvē neko nemainīs. Prīverts daudz runāja par narkotikām un pat slavēja to lietošanu.

1999.gada janvāra beigās policija lidostā aizturēja toreizējo Latvijas Modeļu asociācijas vadītāju Dairu Silavu, pie kuras atrada gandrīz divus kilogramus, bet pie Priverta - nepilnu gramu narkotiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!