Apgaismošanas un apskaņošanas firma "PRO 1" par nekvalitatīvo Rīgas jubilejas deju svētku lieluzvedumu apgaismošanu saņems tikai pusi no iepriekš paredzētās atlīdzības - 12 tūkstošus latu.
Šādu lēmumu pēc kļūmju izvērtēšanas un sarunām ar firmas pārstāvjiem ceturtdien pieņēma Rīgas domes Kultūras pārvalde, informēja pārvaldes priekšsēdētājs Rolands Juraševskis. Ceturtdien Juraševskis nosūtījis "PRO 1" oficiālu vēstuli, kurā minējis visus pārkāpumus un nepilnības firmas darbā un informē par lēmumu nemaksāt visu summu. Lielākās kļūmes bijušas tieši apgaismošanā.

Jāatgādina, ka otro deju lieluzveduma koncertu 28.jūlijā "Skonto" stadionā, kuru vēroja Valsts prezidente un citas valsts augstākās amatpersonas, vajāja tehniskas problēmas, kuru dēļ galvenajam režisoram Valdim Liepiņam skatītājiem bija jāatvainojas.

Gaismas aparatūras darbības kļūmju dēļ dejotājiem koncerta sākumā bija jādejo tumsā, koncerta laikā nevietā iedegās lampas un lāpa. Līdzīgas problēmas radās arī pirmā lieluzveduma koncerta laikā piektdien. SIA "PRO 1" vainas dēļ nevarēja notikt arī deju svētku ģenerālmēģinājums "Skonto" stadionā. Par koncertu apgaismošanu un apskaņošanu "PRO 1" bija paredzēts maksāt 24 456 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!