Foto: PantherMedia/Scanpix

SIA "Televīzijas kanāls Pro100TV" (Pro100TV") plāno prasīt Nacionālajai plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) atlīdzināt televīzijai nodarītos zaudējumus vairāku simtu tūkstošu eiro apmērā.

Šādai rīcībai pamatojums esot attiecīgs tiesas nolēmums.

Kā aģentūru LETA informēja Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētāja sekretāre Mareta Pribila, apgabaltiesa pērn 20.decembrī apmierināja "Pro100TV" pieteikumu, atceļot NEPLP 2011.gada 28.jūlija lēmumu, ar kuru anulēta "Pro100TV" izsniegtā nacionālās apraides atļauja no lēmuma pieņemšanas dienas.

Tāpat apgabaltiesa uzlika pienākumu NEPLP atlīdzināt "Pro100TV" valsts nodevu 20 latu (28,46 eiro) apmērā.

Spriedumu var pārsūdzēt Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamentā mēneša laikā no tā pieejamības dienas, kasācijas sūdzību iesniedzot apgabaltiesā.

Kā informēja SIA "Televīzijas kanāls Pro100TV" pārstāvis Konstantīns Vederņikovs, 2010.gadā NEPLP piešķīra nacionālās apraides licenci SIA "Nerdecom Madia", pašlaik "Pro100TV". Savukārt gadu vēlāk šo licenci anulēja, pamatojoties uz to, ka kanāls nav sācis darbu.

"Pro100TV" vērsās tiesā, norādot, ka saskaņā ar likumu apraides tiesības jāsāk izmantot 15 mēnešu laikā un šis termiņš nebija pārsniegts, kā arī norādīja uz citiem kavēšanās iemesliem, piemēram, to, ka kompānijai nav noslēgts līgums par apraidi ar SIA "Lattelecom".

Vedernikovs piebilda, ka pašlaik tiek rēķināti iespējamie zaudējumi no licences apturēšanas, taču provizoriski tie ir vairāki simti tūkstošu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!