Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 16. martā, Pilsētas īpašuma komitejas sēdē deputāti atbalstīja Rīgas pašvaldības nekustamā īpašuma reformas darba grupas izveidi.

Darba grupas darbības mērķis būs izveidot jaunu, mūsdienu situācijai atbilstošu un ekonomiski efektīvu pašvaldības īpašuma pārvaldības modeli, veicināt ēku energoefektivitāti un iekštelpu gaisa kvalitāti pilsētai piederošajos īpašumos, koordinējot visu iesaistīto pušu sadarbību, veicinot investīciju piesaisti pašvaldības nekustamajos īpašumos, un ieviešot Valsts kontroles konstatētos ieteikumus.

Darba grupas galvenie uzdevumi būs izstrādāt vienotus nekustamā īpašuma pārvaldības principus visām to pārvaldībā iesaistītajām nozarēm un vadlīnijas to piemērošanai, kā arī ieviest ar nekustamā īpašuma pārvaldību saistīto darbību izpildes uzraudzības un novērtējuma sistēmu un izstrādāt apsaimniekošanas pakalpojumu iegādes modeļus.

Tāpat tai būs jāsadarbojas ar Mājokļu un vides komiteju dzīvojamā fonda programmas izstrādē, jāsniedz ieteikumus prioritāšu noteikšanai nekustamā īpašuma iegādei, lai nodrošinātu pašvaldības funkcijas, jāsniedz priekšlikumus un ieteikumus prioritātēm nekustamā īpašuma attīstības un uzturēšanas plānošanai trīs gadu periodam un jākontrolē Valsts kontroles ieteikumu ieviešanu noteiktajos termiņos.

Darba grupas priekšsēdētāja amatu pildīs Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns (NA/LRA), darba grupā darbosies deputāti no visām Rīgas domē pārstāvētajām partijām, kā arī Īpašuma departamenta un Mājokļu un vides departamenta pārstāvji un Rīgas pilsētas izpilddirektors.

Jau vēstīts, ka Valsts kontrole otrdien publisko revīzijas rezultātus par situāciju Rīgas nekustamo īpašumu pārvaldībā. Secināts, ka pašvaldība desmit gadus nav novērsusi nepilnības un trūkumus īpašumu apsaimniekošanā un pārvaldīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!