Foto: LETA
Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadītāja pienākumu izpildītāja būs producente Dagnija Neimane, kas ir nozīmēta par Ziņu dienesta vadītāju uz Dzintra Kolāta slimības laiku. Visticamāk, "Panorāmas" producente vadīs LTV Ziņu dienestu, līdz jaunā LTV valde, kas sāks darbu nākamajā gadā, izvēlēsies jaunu vadītāju, pastāstīja LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Jaunais LTV valdes priekšsēdētājs, kā arī pārējie divi valdes locekļi tiks apstiprināti, vēlākais, 2014.gada 14.februārī. Valdes locekļiem paredzētais atalgojums ir 2100 lati mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Kots apliecināja, ka Kolāta aiziešana no LTV Ziņu dienesta vadītāja amata nav negaidīts lēmums, tas ticis apspriests pirms Kolāta paziņojuma tviterī. Kolāts ir pārāk radoša personība, lai pildītu tik administratīvu darbu, kāds tas ir Ziņu dienestā, atzīmēja Kots.

Kā jau ziņots, LTV Ziņu dienesta vadītājs Kolāts pēc gadu ilgas darbošanās šajā amatā ir nolēmis to pamest. Par savu aiziešanu no amata viņš paziņoja tviterī. Kolāts pastāstīja, ka atlūgums vēl neesot iesniegts, jo viņš atrodas "uz slimības lapas". Tas varētu notikt pēc dažām dienām, kad viņš izveseļosies.

Kolāts darbu LTV Ziņu dienesta vadītāja amatā sāka pagājušā gada 5.decembrī, kad šo amatu pameta Mareks Gailītis. Viņš arī vadīja LTV raidījumu "100.panta preses klubs". Pirms tam Kolāts bija Latvijas Radio ģenerāldirektors.

Neimane ir LTV raidījuma "Panorāma" producente.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) apstiprināja nolikumu atklātam konkursam, kurā izraudzīsies trīs LTV jaunās valdes locekļus. Konkursā paredzēts izraudzīties valdes priekšsēdētāju, valdes locekli programmu attīstības jautājumos, kā arī valdes locekli finanšu un tehnoloģiju jautājumos. Valdes locekļu kandidātiem izvirzītas augstas profesionālās pieredzes, izglītības, svešvalodu zināšanu un reputācijas prasības, kuru izvērtēšana tiks uzticēta profesionālam un neatkarīgam personāla atlases uzņēmumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!