Foto: F64
Valsts prezidenta vēlēšanu rītā plašsaziņas līdzekļi piesardzīgi prognozē balsojumu rezultātus, tomēr visi prognozē, ka ātrs rezultāts nav gaidāms.

Portāls "Delfi" jau iepriekš vairākkārt vēstījis, ka pastāv ļoti augsta iespējamība, ka prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā – trešdien, 3.jūnijā -, jaunais prezidents netiks ievēlēts un iespējams, ka nākamajā kārta šajā amatā nonāks kāds līdz šim oficiāli neizvirzīts kandidāts. Arvien biežāk kā šāds kandidāts minēts Latvijas vēstnieks NATO un bijušais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

Vēlēšanām visas dienas garumā sekos līdzi arī portāls "Delfi", jau no pulksten 8 sākot tiešraides un žurnālistu reportāžas no parlamenta, kā arī teksta tiešraidi ar žurnālista Jāņa Dombura komentāriem.

Laikraksts "Diena" trešdien vēsta, ka ar lielāko atbalstu var rēķināties ZZS kandidāts – aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, tomēr medijs arī informē, ka neviens no valdošo spēku politiķiem neprognozē, vai prezidents trešdien tiks ievēlēts.

Avīze "Neatkarīgā" pieļauj, ka tas, ka ne par vienu kandidātu nav parādījies kāds "kompromats", skaidrojams ar to, ka nevienam no četriem kandidātiem kārotais amats pirmajās vēlēšanās nav lemts un īstais kandidāts vēl nav izgaismojies.

"Latvijas Avīzei" sociologs Aigars Freimanis norāda, ka ZZS plāni otrajā prezidenta vēlēšanu kārtā izvirzīt Liepājas mēru Uldi Sesku liecinot par to, ka Vējonis nav īstais partijas kandidāts.

Visi mediji izceļ partijas "Saskaņa" lomu. Kā iepriekš vēstīts, šis politiskais spēks grasās balsot par savu kandidātu Sergeju Dolgopolovu, bet viņa izslēgšanas gadījumā šīs frakcijas deputāti balsošot pret visiem pārējiem kandidātiem. Tomēr jebkurā brīdī "Saskaņa" var vienoties ar kādu no citām partijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!