Nordea bankas vadība preses konferencē iepazīstinās ar bankas analītiķu aprēķiniem par ekonomiskajām un finanšu sekām, ja Latvija neiestājas Eiropas Savienībā. Bankas analītiķu veikums un skata punkts ir lielā mērā atšķirīgs no līdz šim pieejamajiem pētījumiem šajā sakarā, "Delfi" informēja bankas sabiedrisko attiecību daļā.
Ēriks Plato, Nordea bankas Latvijas filiāles vadītāja vietnieks: “Starptautiskā līmenī gan politiski, gan ekonomiski Latvija jau tiek uzskatīta par ES sastāvdaļu, kas arī nosaka Latvijas vietu starptautiskajā ekonomiskajā apritē. Patiesībā, “NĒ” balsojums referendumā nozīmētu nevis neiestāšanos, bet gan izstāšanos no ES!

Esam pārsteigti, ka tuvojoties tik izšķiroša lēmuma pieņemšanai maz ir bijis objektīvas informācijas par sekām, ja Latvija kļūst par vienīgo kandidātvalsti, kas neiestājas ES. Uzskatu, ka mūsu pienākums un sociālā atbildība liek par to runāt, iespējams, atklājot argumentus, kas daudziem varētu būt pārsteigums, jo sekas varētu būt graujošākas kā daudziem šķiet. Arī Nordea bankas darbību Latvijā lielā mērā iespaidos referenduma rezultāts.”

Preses konference notiks ceturtdien, 21.augustā 11.00 Nordea bankā Kaļķu ielā 15, 5.stāvā. Preses konferencē piedalīsies Nordea Latvijas filiāles vadītājs Valdis Siksnis un Latvijas filiāles vadītāja vietnieks Ēriks Plato.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!