Ja netiks veiksmīgi risināts jautājums par skolotāju algu palielināšanu, daudzi skolotāji pensijas vecumā septembrī pametīs skolu un situācija var kļūt draudīga.
"Izglītības darbinieki gaida izglītības ministra rīcību reformu jautājumā un gaida arī pozitīvu algu palielinājuma risināšanu," pirmdien BNS sacīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības speciāliste Rasma Stabiņa, kas veic Latvijas izglītības darbinieku arodbiedrību aptauju.

Stabiņa uzskata, ka daudzi skolotāji jau tagad būtu gatavi aiziet no darba skolā, taču "viņu sirdsapziņa neatļauj pamest skolu mācību gada vidū," viņa stāstīja.

BNS jau ziņoja, ka Latvijā jau ir 274 skolotāji pensijas vecumā, kas vēlas iesniegt atlūgumus un viņu skaits varētu palielināties.

Tomēr situācija mainās ar katru brīdi, jo pašvaldības un skolas meklē iespējas, kā paturēt skolotājus skolā. Piemēram, Liepājas rajonā esot pieci augsti profesionāli pedagogi, kuriem pašvaldība meklēs līdzekļus algu piemaksām.

Pēc Izglītības ministrijas datiem, šogad Latvijā ir vairāk nekā 29 tūkstoši vispārizglītojošo skolu skolotāju, no kuriem aptuveni 4500 ir pensijas vecumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!