Foto: EPA/LETA

Eiropas Tautas partija (ETP) varētu iegūt nedaudz vairāk vietu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās nekā sociālistu un demokrātu grupa, liecina EP sadarbībā ar "TNS Opinion" prognozes par vietu sadalījumu.

ETP varētu iegūt 211 vietas EP no 751, bet sociālisti un demokrāti - 206, liecina 20.marta prognozes. Iepriekš tika prognozēts, ka ETP varētu iegūt 219 vietas, bet sociālisti un demokrāti - 204. Bet 6.marta prognozes liecināja, ka abas grupas varētu iegūt pa 211 vietām. Tikmēr februāra pēdējās nedēļās sociālisti un demokrāti nedaudz apsteidza ETP.

Saskaņā ar prognozēm, Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienība varētu iegūt 62 vietas EP, Eiropas Apvienotā kreiso un Ziemeļvalstu Zaļo kreiso spēku konfederālā grupa - 52, Zaļie - 43, Eiropas Konservatīvo un reformistu grupa - 39, grupa "Brīvības un demokrātijas Eiropa" - 32.

Prognozes par vietu sadalījumu ir balstītas uz Eiropas un dalībvalstu līmeņa papildināmu iknedēļas aptauju rezultātu kopsavilkumu. Tās veiktas visās 28 ES dalībvalstīs. Vietu skaits katrai partijai katrā dalībvalstī tiek aprēķināts, ņemot vērā valstu vēlēšanu likumus.

Pašlaik lielākais vietu skaits EP ir ETP, bet otrais lielākais deputātu skaits ir sociālistu un demokrātu grupai. Latviju EP pārstāv deviņi deputāti, bet jaunajā sasaukumā būs astoņi Latvijas pārstāvji.

EP vēlēšanās norisināsies šogad maijā, sākot no 22.maija, bet lielākajā daļā dalībvalstu tās notiks 25.maijā.

Latvijā tās notiks 24.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!