Foto: LETA
Lai gan ziema Latvijā atnākusi ar krietnu salu, tā būs siltāka par iepriekšējo. Tā prognozē gan vadošie pasaules meteoroloģijas dienesti, gan vietējie laika vērotāji.

Jau vēstīts, ka naktī uz svētdienu Strenčos gaisa temperatūra pazeminājās līdz -18 grādiem, ļoti auksts laiks Latvijā gaidāms arī jaunajā darba nedēļā. Sākot ar nākamās nedēļas nogali, sals mazināsies, un tik zema gaisa temperatūra kā ziemas sākumā turpmāk varētu būt retums, gaidāmi arī atkušņi, liecina prognozes.

Decembra vidējā gaisa temperatūra gaidāma nedaudz zemāka par normu, bet janvāris un februāris varētu būt pat mazliet siltāks par normu, prognozē gan ASV Nacionālā okeānu un atmosfēras pārvalde, gan meteorologu organizācija "Accuweather".

Atbilstoši Pasaules Meteoroloģijas organizācijas norādījumiem par normu uzskata 1961.-1990. gada vidējo rādītāju. Pagājusī ziema Latvijā bija 2,7 grādus aukstāka par normu, bet šīs ziemas temperatūra kopumā varētu atbilst vidējam rādītājam.

Arī vairums laika vērotāju neparedz tik aukstu ziemu kā pirms gada. Vilis Bukšs intervijā Latvijas Radio sacīja, ka Ziemassvētku periodā Latvijā gaidāms salīdzinoši silts laiks, vietām pat atkusnis, un šoziem kopumā nebūs tik ilgstošs un stabils sals kā pagājušajā gadā. "Šajā ziemā, iespējams, būs trīs atkušņa viļņi un trīs stipra sala vāli," prognozēja Bukšs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!