Foto: LETA

Partija "Progresīvie" šodien ar sadarbības aicinājumu vērsusies pie partijas "Kustība "Par!"" valdes, portālu "Delfi" informē partijas "Progresīvie" valdes priekšsēdētājs Roberts Putnis.

"Progresīvie" uzsver, ka jau septiņus gadus ir uzturējuši sociāldemokrātiskās vērtībās balstītus politiskos ideālus un ir gatavi uz to arī turpmāk.

Vienlaikus partija norāda, ka šīs politiskās partijas līdzdalība vienā apvienībā ar partiju "Latvijas Attīstībai" grautu partijas "Progresīvie" uzticamību un tādējādi kreisi orientētās politikas lauks tiktu atstāts partijai "Saskaņa". Partijas pārstāvis norāda, ka tā būtu nepieļaujama kļūda, kas apdraudētu Latvijas attīstības Rietumu vektoru.

Partijas politiķi saskata problēmas, kas izriet no tādas apvienības veidošanas, kurai nav precīza politiskā profila. "Nav nepieciešamības atkārtot partijas "Vienotība" izveidošanas scenāriju. Turklāt šāda jauna apvienība lielā mērā pretendēs uz "vecās "Vienotības"'" vēlētāju, tādējādi faktiski nostiprinot no oligarhiem atkarīgos un konservatīvos politiskos spēkus," partijas valdes priekšsēdētājs atklāj savā ziņojumā.

Partijas līderis norāda, ka būtu nepieciešama kreisas vai kreisi centriskas apvienības izveide. Tās priekšnosacījumi partijas ieskatā ir skaidra opozīcija esošajai Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) valdībai, kas partijas vērtējumā jau šobrīd grauj Latvijas rietumniecisko orientāciju un nostiprina nevienlīdzību valstī. Tāpat sadarbībai ir jābalstās vienošanās par nevainojamu izcelsmi līdzekļiem, kas pieejami partneru politiskajai darbībai. "Ar to "Progresīvie" saprot gan vienošanos par nākotni, gan pilnvērtīgu atbildības uzņemšanos un caurskatāmību par politisko spēku pagātni," teikts partijas ziņojumā.

"Progresīvie" norāda, ka viņu programmas "Pagrieziens Ziemeļvalstu virzienā" kodolu veido ideja par Latviju kā Ziemeļvalsti, kas balstīta progresīvas, solidāras, vienlīdzīgas, brīvas un zaļi atbildīgas sabiedrības modelī, kas ir brīva no oligarhu ietekmes.

Partija jau iepriekš paziņoja, ka ir atteikusies no tālākas sadarbības izvērtēšanas ar "Latvijas attīstībai". Kā iemesli minēti gan atšķirīgie skatījumu uz veselības aprūpes apdrošināšanas nodrošināšanu, gan "Progresīvo" pausto vēlmi "piedāvāt vēlētājiem alternatīvu politisku redzējumu par tādu valsts attīstību, kas skaidri balstīta sociāli atbildīgas demokrātijas principos un ir brīva no oligarhu ietekmes, kā arī nekalpo šaurām interešu grupām"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!