Foto: LETA

Sestdien partijas "Progresīvie" kongresā tika apstiprināts partijas programmas ietvars Saeimas 14. vēlēšanām, uz kura pamata "Progresīvie" valde atbilstoši politiskajām aktualitātēm veidos partijas programmu.

Par priekšvēlēšanu programmas ietvaru tika saņemti 72 balsojumi par, viens pret un viens atturas.

Kongresā programmas ietvara prezentācija tika sadalīta vairākās daļās - sociālā drošība, veselības aprūpe, valsts stiprums, iekļaujoša valsts, enerģētika, ekonomiskā attīstība un izglītība.

Sociālās drošības sfērā partija Progresīvie" apņemas nostiprināt sociālās drošības pamatus, lai atjaunotu sabiedrības uzticību valsts institūcijām un demokrātijai un samazinātu ievainojamību pret populisma draudiem un Krievijas propagandas vēstījumiem.

Veselības aprūpes jomā partija apņemas savlaicīgi ieguldīt sabiedrības veselībā un slimību prevencijā, kas, pēc "Progresīvo" paustā, ļaus saņemt daudzkārtīgus ieguvumus ar garāku veselīgās dzīves ilgumu, lielāku labklājību un spēju pilnvērtīgi izmantot potenciālu darbavietās.

Priekšvēlēšanu programmas ietvarā norādīts, ka "Progresīvo" ārpolitikas pamatvērtības ir drošība un miers, cilvēka cieņa, taisnīgums un atbildība nākamo paaudžu priekšā. Partija apzinās, ka brīvība ietver atbildību, tāpēc tā apņemas rūpēties par valsts aizsardzību, nodrošinot visas nepieciešamās investīcijas aizsardzības programmās nacionālā, reģionālā un Eiropas līmenī.

Tāpat partija "Progresīvie" uzskata, ka tikai saliedēta sabiedrība ir stipra sabiedrība, tāda, kurā katrs indivīds jūtas droši, pieņemts un spēj realizēt savus dzīves mērķus. Tāpēc partija iestājas par cilvēktiesību ievērošanu, īpaši iestājoties par mazāk aizsargātajam grupām.

Enerģētikas sfērā partija "Progresīvie" uzskata, ka Eiropas zaļais kurss ir jāizmanto Latvijas stratēģiskajās interesēs, nevis lieki jākavē ar sīkumainiem iebildumiem. Partijas ieskatā, ar ieguldījumiem valsts var nodrošināt enerģētisko neatkarību no Krievijas. Tāpat Latvija ir viena no retajām pasaules valstīm, kas neiegūst nekāda veida fosilos resursus, tādēļ pārdomāta klimata politika ir arī Latvijas drošības un mūsdienīgas ekonomikas attīstības pamats.

Partija "Progresīvie" saviem vēlētājiem plāno piedāvāt jaunu modeli, kura mērķis ir panākt augstu ražīgumu, kā arī augstu algu un augstas pievienotās vērtības ekonomiku, kas vienlaikus atbilst planētas ekoloģiskajiem limitiem un mazina sabiedrības ienākumu un īpašumu nevienlīdzību.

Tāpat partijas ieskatā, Latvijas misija ir izcila izglītība katram. To plānots panākt, nosakot izglītību un zinātni kā politisko prioritāti kopīgā ceļā uz patstāvīgu, labklājību sabiedrību. Partijā "Progresīvie" norāda, ka kvalitatīva izglītība un līdz ar to izglītota, kritiski domāt spējīga sabiedrība nozīmē arī garantijas valsts drošībai.

Jau vēstīts, ka partijas "Progresīvie" kongress sestdien notiek pasākumu telpā "Fantadroms", Gustava Zemgala gatvē 74a. Kongress tiek translēts arī tiešraidē partijas "Facebook" lapā.

14.Saeimas vēlēšanas notiks šogad oktobra pirmajā nedēļas nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!