Foto: LETA

Partija "Progresīvie" plāno rīkot iekšējo biedru aptauju, lai noskaidrotu, vai turpināt sadarbību Rīgas domes vēlēšanās ar valdībā pārstāvēto partiju apvienību "Attīstībai/Par!" (AP) ", laikrakstam "Latvijas Avīze" apstiprināja "Progresīvo" Rīgas nodaļas vadītājs Mārtiņš Kossovičs.

Laikraksts atgādina, ka AP un tai ideoloģiski radniecīgā ārpusparlamenta partija "Progresīvie" bija pirmie, kas paziņoja par kopīgu startu Rīgas domes vēlēšanās un marta sākumā prezentēja pilnu kandidātu sarakstu, kura līderi ir Saeimas deputāts Mārtiņš Staķis (AP) un Kossovičs.

Taču notikumi ap Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētāja Mārtiņa Bondara (AP) iespējām saglabāt šo amatu pēc viņam nelabvēlīga sprieduma civillietā par 15 miljonu eiro piedziņu no Latvijas Krājbankas bijušajiem valdes locekļiem situāciju mainījuši, vēsta "Latvijas Avīze".

Pēc tam kad AP valde izskatīja "Kustības "Par!"" aicinājumu Bondaram atkāpties no Budžeta un finanšu komisijas vadītāja amata un nolēma nerosināt viņa atsaukšanu no posteņa, "Progresīvie" pagājušajā sestdienā rīkojuši biedru tiešsaistes forumu, lai lemtu, kā šādā situācijā rīkoties.

Kossovičs pastāstīja, ka "Progresīvos" Bondara palikšana amatā neapmierina, bet viņi nevar ietekmēt AP valdes lēmumus. "Tas nav "Progresīvo" untums, lēmums par Bondaru met ēnu uz visiem, un tas var kaitēt mūsu kopīgajam sarakstam Rīgas domes vēlēšanās," uzskata Kossovičs, norādot, ka forumā nolemts aicināt sabiedrotos uz līderu tikšanos, kas plānota šīs nedēļas nogalē. Taču pēc tās, visticamāk, notiks "Progresīvo" iekšējā aptauja, vai turpināt partiju sadarbību Rīgas domes vēlēšanās.

AP līdzpriekšsēdētājs un arī "Kustības "Par!"" līderis Daniels Pavļuts sacīja, ka "Progresīvajiem" ir tāda pati pozīcija kā "Kustībai "Par!"". AP valdē šī diskusija jau ir notikusi, bet ar sadarbības partneriem Rīgas domes vēlēšanās tā vēl ir priekšā. "Rīgas domes vēlēšanas ir viens no mūsu galvenajiem politiskajiem uzdevumiem. Mēs apvienībā cenšamies izrunāt visas domstarpības un nonākt pie kāda rezultāta, un tā tas būs arī tagad," pārliecināts Pavļuts.

No "Progresīvajiem" kopīgajā sarakstā, kurā ir 63 personas, ir pieteikti 18 kandidāti - tas ir tikpat, cik partijai "Kustība "Par!"" un "Latvijas attīstībai". Sarakstā ir arī divi partijas "Izaugsme" un vairāki neatkarīgie kandidāti no Rīgas apkaimju biedrībām.

Vēlēšanās startē arī "Progresīvo" līdzpriekšsēdētājs, vides aktīvists Edmunds Cepurītis un Teikas apkaimes biedrības dibinātāja Selīna Vancāne, kuri ceturtdien piedalījās protesta akcijā pret Valsts drošības dienesta (VDD) ēkas būvniecību bijušā velotreka "Marss" vietā.

Tas ir vēl viens jautājums, kur abu sabiedroto viedoklis atšķiras, jo AP uzskata, ka nacionālās drošības interešu vārdā VDD ēkas būvniecība nav atliekama, vēstīja "Latvijas Avīze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!