Foto: DELFI
Ģenerālprokuratūra ir sākusi pārbaudi par opozīcijas politiķa Aināra Šlesera (LPP/LC) apgalvojumiem, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) un Satversmes aizsardzības birojs prettiesiski noklausījušies viesnīcas "Radisson Rīdzene" Valsts prezidenta un luksus numuros notiekošo.

"Ģenerālprokuratūrā ir uzsākta minētā izteikuma pārbaude," portam "Delfi" pavēstīja prokuratūrā.

Jau ziņots, ka SAB pēc šiem politiķa izteikumiem ieteicis viņam vērsties prokuratūrā, ja viņa rīcībā ir pierādījumiem šiem apgalvojumiem. Savukārt KNAB norādīja, ka šādus izteikumus nekomentēs.

Ainārs Šlesers (LPP/LC) ceturtdien paziņoja, ka Latvijas drošības dienesti vairākus gadus noklausījušies viesnīcas "Radisson Rīdzene" Valsts prezidenta un luksus numuros notiekošo. Pēc viņa teiktā, noklausīšanos veicot KNAB un SAB. Plašākus skaidrojumus par dienestu darbu Šlesers nesniedza.

Viesnīca "Rīdzene" ir vieta, kur regulāri notiek partijas LPP/LC pasākumi, piemēram, pašvaldību vēlēšanu nakts 2009.gadā un arī 10.Saeimas vēlēšanu rezultātus apvienība "Par labu Latviju", kuras premjera kandidāts bija Šlesers, līdz rīta gaismai sagaidīja šai viesnīcā.

Arī pats Šlesers vairakkārt intervijās lepojies, ka viņš savulaik izveidojis arī viesnīcu "Rīdzene", kurā viņš pats regulāri rīko dažādas tikšanās. Piemēram, sarunas ar Tautas partijas priekšsēdētāju Andri Šķēli, kuru rezultātā tapa PLL, notika "Rīdzenes" prezidenta apartamentos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!