Foto: DELFI

Prokuratūra nepārbauda Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) iekšējo darba organizāciju, tāpēc "Latvenergo" lietas materiālu nopludinātāja Ruslana Balakleiska iesniegumā norādītais nodots izvērtēšanai KNAB, portālam "Delfi" paskaidroja prokuratūras pārstāve Laura Pakalne.

Bijušais KNAB izmeklētājs vērsās ar iesniegumu prokuratūrā, savu bijušo darba vietu apsūdzot politiskā angažētībā un citos pārkāpumos.

Pakalne otrdien portālam "Delfi" paskaidroja, ka Balakleiska iesniegums daļēji ir pārbaudāms krimināllietas par Latvenergo lietas materiālu noplūdi ietvaros, bet daļā pārsūtāms KNAB, jo prokuratūra nepārbauda biroja iekšējā darba organizāciju.

Jau vēstīts, ka maija beigās KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks no amata atbrīvojis atstādināto KNAB darbinieku, kurš tiek vainots "Latvenergo" amatpersonu krimināllietas materiālu izpaušanā.

Pārbaudē secināts, ka biroja amatpersona nav ievērojusi tiesību aktos noteiktos ierobežojumus un aizliegumus attiecībā uz izmeklēšanas noslēpuma saglabāšanu un ierobežotas pieejamības informācijas izmantošanu.

Tāpat pārbaudē ir noskaidrots, ka izpaustajai informācijai ir pierādījumu nozīme "Latvenergo" amatpersonu krimināllietā.

KNAB aprīļa sākumā sāka dienesta pārbaudi, kad portālā "pietiek.com" tika publicēti Latvijas energokompānijas "Latvenergo" lietas audioierakstu sarunu faili.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!