Foto: DELFI Aculiecinieks

Ģenerālprokuratūra vērsīsies pie vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP), norādot uz nepieciešamību stingrāk sodīt juridiskās personas par pārkāpumiem vides jomā, par Ģenerālprokurora padomes sēdē lemto portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

Padomes locekļi sēdē pievērsa pastiprinātu uzmanību pārkāpumiem pret vidi. Specializētās un vairāku nozaru prokuratūras virsprokurore Sandra Daugaviete un prokurore Rita Kravale norādīja uz būtiskām problēmām pārkāpumu pret dabas vidi identificēšanā, kā arī personām un videi nodarītā kaitējuma noteikšanā.

Sēdē atzīts, ka izmeklētāju, prokuroru un tiesnešu profesionālā sagatavotība šajā jautājumā nav pietiekama. Norādīts arī uz informācijas apmaiņas un sadarbības trūkumu starp prokuratūru un citām valsts iestādēm, kuru kompetencē ir vides aizsardzība.

Lai kopīgi rastu risinājumus veiksmīgākai cīņai ar likumpārkāpumiem pret dabas vidi, Ģenerālprokurora padomes locekļi lūdza ģenerālprokuroru Ēriku Kalmeieru informēt Sprūdžu par neapmierinošo situāciju vides aizsardzības jomā, rosinot sakārtot vides aizsardzību reglamentējošo normatīvo aktu bāzi un veikt citas darbības, kas ļautu sekmīgi risināt jautājumu par juridiskās personas atbildību, tādējādi nodrošinot pilnvērtīgu vides aizsardzību valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!