Foto: DELFI
Ģenerālprokuratūra sākusi pārbaudi uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) šefa Normunda Vilnīša iesnieguma pamata, kurā lūgts vērtēt, vai biroja operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs nav veicis noziegumu, paziņojot, ka Vilnītis it kā licis prettiesiski noklausīties politiķu sarunas, portālam "Delfi" pavēstīja prokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks.

KNAB pārstāve Ieva Karlsberga portālam "Delfi" iepriekš stāstīja, ka Vilnītis atkārtoti noraidījis KNAB amatpersonu apgalvojumus un vērsies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu izvērtēt, vai šāda veida amatpersonu apgalvojumi nesatur noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes.

Jau vēstīts, ka Jurašs marta nogalē Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē paziņoja, ka Vilnītis prettiesiski un bez pamata lūdzis noklausīties politiķu sarunas. Jurašs neprecizēja, kādus politiķus Vilnītis vēlējies noklausīties un kad tas noticis, un kad par to informēta prokuratūra.

Vilnītis teikto noliedz un sauc par apmelojumiem.

Portāla "Pietiek.com" iepriekš publiskotajā KNAB darbinieku premjeram un ģenerālprokuroram adresētajā iesniegumā par Vilnīša pārkāpumiem ir punkts, kurā teikts, ka Vilnītis iejaucies biroja amatpersonu neatkarīgā procesuālo darbību īstenošanā, piemēram, dodot norādījumus operatīvo izstrāžu uzsākšanai bez pietiekama tiesiska pamata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!