Foto: DELFI

Rīgas domes "Vienotības" frakcijas priekšsēdētājas Sarmītes Ēlertes un nacionālās apvienības frakcijas priekšsēdētāja Aleksandra Kiršteina vēstule ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram par Lucavsalas atsavināšanu pēc piekritības nosūtīta Rīgas tiesu apgabala prokuratūrai, kas vairākām iestādēm pieprasījusi informāciju, pastāstīja Ģenerālprokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe.

"Vienotības" un nacionālās apvienības frakcijas priekšsēdētāji Kalnmeieram 5.augustā nosūtīja vēstuli, kurā aicināts apturēt zemes gabalu Lucavsalā atsavināšanu. Tāpat deputāti lūguši ģenerālprokuroram izvērtēt pašvaldības amatpersonu rīcību, neļaujot Rīgas domes deputātiem pārliecināties par atsavināšanas likumību.

Opozīcijas deputāti arī nav pārliecināti par zemesgabaliem Lucavsalā apstiprinātās izsoles sākumcenas atbilstību. Viņi uzskata, ka Rīgas pilsētas pašvaldības īpašuma privatizācijas komisijas deputātu vairākuma atteikums organizēt atkārtotu neatkarīgu nekustāmā īpašuma novērtēšanu ir pretrunā ar likuma prasībām un rīdzinieku interesēm.

"Tikai viena zemes vērtētāja piesaiste un tā aprēķinātās cenas tūlītēja apstiprināšana, neveicot vairāku piedāvājumu un cenu salīdzināšanu, apliecina domes vadības mērķi pārdot Lucavsalu pēc iespējas ātrāk," iepriekš paudusi Ēlerte.

Jau vēstīts, ka 29.jūlijā Rīgas pilsētas pašvaldības īpašuma privatizācijas komisijas sēdē apstiprināta izsoles sākumcena 103 hektāriem Lucavsalas zemes būs 26,58 miljoni eiro.

Rīgas domes "Vienotības" un Nacionālās apvienības frakciju deputāti asi iebilda pret komisijas vairākuma lēmumu apstiprināt šādu cenu, norādot, ka tā būs lielākā pašvaldības nekustāmā īpašuma pārdošana kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Vienlaikus opozīcijas deputāti uzsver, ka uz viena no pārdodamajiem zemes gabaliem, kura cena ir noteikta 1,411 miljoni eiro, atrodas piemineklis 1701.gadā Lucavsalā kritušajiem 400 krievu karavīriem, kā arī apbedījuma vieta. Piemineklis, kurš tika uzcelts 1898.gadā, tiks pārdots kopā ar zemi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!