Prokuroru atestācijas komisija trešdien ieteica ģenerālprokuroram pazemināt amata pakāpi prokuroram Jevgēņijam Koļcovam, kurš dzērumā izraisīja autoavāriju.
Atestācijas komisija šādu rekomendāciju izteikusi tādēļ, ka Koļcovs pieļāvis apkaunojošu nodarījumu, kas nav savienojams ar prokurora amatu - vadījis transporta līdzekli alkohola reibumā.

Tādēļ ieteikts Koļcovu pazemināt no apgabala prokuratūras uz rajona prokuratūras līmeņa prokuroru. Attiecīgs lēmums vēl jāpieņem ģenerālprokurora vietas izpildītājai Rudītei Āboliņai.

Koļcovam piemērotais disciplinārais sods neietekmēs viņa krimināllietas izmeklēšanu par izraisīto avāriju. 1953.gadā dzimušais prokurors, vadot automašīnu alkohola reibumā, pērnā gada 22.decembrī izraisīja sadursmi ar pretimbraucošu automašīnu, kurā atradās trīs cilvēki.

Saskaņā ar cietušo sacīto Koļcovs pēc negadījuma nav sniedzis palīdzību cietušajiem. Prokurora asinīs konstatēja 1,69 promiles alkohola.

Pēc ģenerālprokurora rīkojuma Koļcovs uz laiku atstādināts no amata.

Koļcova pārkāpumu atestācijas komisija vairākus mēnešus neizskatīja viņa slimības dēļ. Ieilgusi arī krimināllietas izmeklēšana, kurā pašlaik gaida auto tehnisko ekspertīžu rezultātus. Avārijā cietušie pauduši uzskatu, ka lietas izmeklēšana pret prokuroru tiek novilcināta tīšām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!