Vakar aizturētais Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors Staņislavs Nazarovs kopumā kādas krimināllietas ietvaros bija pieprasījis 50 000 ASV dolāru kukuli, žurnālistus informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieks Valdis Pumpurs.
Tiesībsargiem izdevies nofilmēt kukuļa nodošanas starpniekam brīdi. Starpnieks kukuļa nodošanā bijusi kāda privātpersona, kas bijusi pazīstama gan prokuroram, gan personai, kas deva kukuli.

Pumpurs atzina, ka kukulis saņemts par kādu krimināllietu, kas bijusi ierosināta aptuveni pirms gada, taču vēl nav nodota iztiesāšanai tiesā. Sākotnēji kukuļdevējs šīs lietas ietvaros bija aizdomās turētais, taču pēc tam viņa statuss ir mainīts, kļūstot par liecinieku.

Pumpurs arī atzina, ka tā ir kāda no "skaļajām lietām".

KNAB priekšnieka vietnieks pieļāva, ka prokurors iepriekš jau ir saņēmis daļu no naudas, kas ir bijusi lielāka nekā vakar - aizturēšanas brīdī.

Kā ziņots, Nazarovs, kura lietvedībā bijusi virkne tā dēvēto skaļo krimināllietu, kurām sabiedrība pievērsusi pastiprinātu uzmanību, tika aizturēts 10 000 ASV dolāru (ap 5850 latu) kukuļa saņemšanas brīdī.

Nazarovs ir prokurors uzņēmēja Daiņa Peimaņa slepkavības lietā, Privatizācijas aģentūras darbinieces Ilonas Skadiņas slepkavības lietā, spirta biznesā iesaistītā uzņēmēja Māra Millera slepkavības mēģinājuma lietā, Finanšu policijas darbinieka Helmuta Skujas slepkavības mēģinājuma lietā, Bolderājas garāžās atklātā ieroču arsenāla lietā u.c.

Kukuļa nodošanas brīdī aizturēts arī 1946.gadā dzimušais starpnieks. Ierosināta krimināllieta.

Pirms diviem gadiem laikraksts "Vestji segodņa", atsaucoties uz neoficiāliem informācijas avotiem, vēstīja, ka Nazarovs, kurš izmeklēja Peimaņa un Arņa Šķestera slepkavību un Millera slepkavības mēģinājumu, milicijā strādājis vienlaikus ar galveno šajā lietā aizdomās turamo Ivanovu.

Ģenerālprokuratūra šo informāciju kategoriski noliedza, norādot, ka Nazarovs nekad nav strādājis ne milicijā, ne policijā. Pusgadu prokurors strādājis tiesu medicīnas ekspertīzē, bet visu atlikušo laiku viņš bijis prokuratūras darbinieks.

Laikā, kad Ivanovs beidza strādāt iekšlietu struktūrās, Nazarovs vēl mācījās pamatskolā, līdz ar to aizdomās turamais un Nazarovs nekādi nevarēja kopīgi strādāt milicijā, uzsver Ģenerālprokuratūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!