Protesta akcijā Doma laukumā 13.janvārī piedalīšoties vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku, kā arī liels skaits policijas pārstāvju, preses konferencē informēja partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) līdzpriekšsēdētājs Aigars Štokenbergs.
Saskaņā ar organizatoru teikto plānots, ka protesta akcijā piedalīsies vismaz 20 tūkstoši cilvēku, kā arī vairāk nekā 30 sabiedrisko organizāciju, kaut gan atbalstu un dalību pasākumā izteikuši vēl daudzi, norāda Štokenbergs. "Cilvēku skaits būs ievērojami lielāks nekā līdz šim līdzīgos pasākumos Rīgā," prognozē SCP līdzpriekšsēdētājs.

"Neskaitot oficiālos pasākuma drošībniekus, pasākuma norisi un drošību uzraudzīs arī aptuveni 1000 mūsu biedru," uzsver Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības prezidents Agris Sūna.

"Pēdējās nedēļās bijuši gan patīkami, gan ne tik patīkami signāli akcijas saistībā. Jūtams sabiedrības atbalsts, uz šo brīdi internetā aicinājumu Valsts prezidentam atlaist Saeimu parakstījuši vairāk nekā 6000 cilvēku. Tajā pašā laikā izskanējusi nepatiesa informācija, ka cilvēki no laukiem uz Doma laukumu tikšot vesti ar autobusiem reibuma stāvoklī," informē Štokenbergs.

Tāpat izskanējusi informācija, ka akcijā centīsies piedalīties provokatori ar padomju un nacistisko atribūtiku. "Mums jāizdara viss, lai novērstu provokācijas," stingri norāda akcijas organizators. Pasākums tiks arī filmēts, lai novērstu jebkādus incidentus, un organizatori aicina jebkādu provokāciju gadījumā par tām nekavējoties ziņot drošībniekiem.

Organizators aicināja cilvēkus ņemt līdzi radioaparātus, lai, tāpat kā 1991.gadā, ikviens varētu sekot līdzi notikumiem, jo visiem Doma laukumā var nepietikt vietas.

Štokenbergs norādīja, ka līdz šim dažādas sabiedrības grupas rīkojušas publiskas akcijas, bet koalīcija mērķtiecīgi šķēlusi sabiedrību ar draudiem par lata devalvāciju un saukļiem "Krievi nāk!", lai tikai atturētu tautu no tiesībām demokrātiskā ceļā realizēt savu pārstāvniecību gan Saeimā, gan valdībā.

"Var atrast cilvēkus, kuri ir gan godīgāki, gan kompetentāki," uzskata SCP līdzpriekšsēdētājs. "Aicinām Valsts prezidentu Valdi Zatleru ierosināt atlaist Saeimu."

Līdz jauna parlamenta vēlēšanām jāgroza Saeimas vēlēšanu likums, atsakoties no partiju "lokomotīvju" principa, jo "lokomotīves" panāk tādu cilvēku ievēlēšanu Saeimā, kuri nebauda cilvēku atbalstu, kā arī jāpieņem ekonomikas stabilizācijas plāns, paredzot nodokļu politikas pārmaiņas un uzņēmējdarbības vides uzlabošanu, preses konferencē stāstīja Štokenbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!