Latvijas Apvienoto biedru arodbiedrības (LABA) valde ceturtdien atbalstījusi tās biedru priekšlikumu piedalīties Eiropas Savienības (ES) ģenerālstreikā, 29.septembrī uz laiku apstādinot privāto un sabiedrisko transportu ar ieslēgtiem gaismas un skaņas signāliem, informēja organizācijas valdes priekšsēdētāja Vineta Sprugaine.

Kā pastāstīja Sprugaine, pievienoties šai akcijā var ikviens, jo tā nav tikai LABA akcija, tāpēc arī paredzēts, ka apstāsies ne tikai sabiedriskā transporta vadītāji, bet arī privāto transporta līdzekļu šoferi, ja viņi 29.septembrī plkst.13 būs ceļā automašīnā.

Sprugaine arī uzsvēra, ka katram sabiedriskā autotransporta vadītājam būs pašam jāizlemj, uz cik ilgu laiku un vai viņš var apstāties, jo galapunktā sabiedriskajam transportam ir jāierodas ne vēlāk kā divas minūtes pēc grafikā noteiktā laika.

LABA vadītāja arī skaidroja, ka arodbiedrībā ir 7000 biedru, taču viņa nedomā, ka piedalīsies visi. Ņemot vērā, ka LABA ir ap 150 profesiju pārstāvji, iespējams, tiks lemts arī par citām aktivitātēm ES ģenerālstreika dienā.

Pēc viņas sacītā, akcijas mērķis ir aicināt ievērot sociālā taisnīguma principus. Viņa arī uzskata, ka akcija ir būtiska visiem, jo tā ir iespēja pamosties no krīzes radītās apātijas, paust savu viedokli un iet jaunā virzienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!