Organizācijas "Glābiet bērnus!" pārstāvji ir šokēti, ka Aleksandrovas speciālajā internātskolā darbā varētu atgriezties vardarbībā pret bērniem aizdomās turētie pasniedzēji un kā skolotājs varētu strādāt arī seksuālā vardarbībā apvainotais bijušais skolas direktors Kazimirs Kutjuns.
Organizācijas priekšsēdētāja Inguna Ebela BNS informēja, ka ir nosūtīta vēstule Valsts prezidentei Vairai Vīķei - Freibergai un Ģenerālprokuroram Jānim Maizītim ar lūgumu nepieļaut šādu situāciju.

"Tā ir pilnīga traumas nodarīšana bērniem.. kuri stāstījuši tādas lietas par tiem pasniedzējiem un Kutjunu," sašutusi pauda Ebela. "Mēs neticējām šādam absurdam un bijām mēmi! Tas ir kaut kāds farss!" viņa sacīja.

Ebela uzskata, ka izmeklēšanas gaitā ir vai nu noticis kāds pārpratums, vai arī Latgales reģions nevēlas izskatīties tik "netīrs un grib sevi nomazgāt".

Kutjuns no direktora amata tika atbrīvots ar rīkojumu ceturtdien. Tomēr viņš iepriekš paudis vēlmi atgriezties skolā un strādāt par pedagogu.

Arī Krāslavas rajona padomes izpilddirektors Gunārs Upenieks sarunā ar BNS pieļāva, ka Kutjuns varētu skolā turpināt darbu kā skolotājs, jo ne no prokuratūras, ne arī no policijas nekādu pretenziju pret direktoru neesot.

Arī īpaši izveidotās izmeklēšanas komisijas pārstāvjiem neesot pretenziju, ka Kutjuns turpina darbu skolā. Mēneša laikā rajona padome vēlas iecelt amatā jaunu direktoru, pirms tam izsludinot konkursu.

Šobrīd neizpratni izraisījusi informācija, ka visi uz veiktās izmeklēšanas laiku atstādinātie pedagogi ir atgriezušies darbā. Prokuratūra par to paudusi sašutumu, jo tas nopietni apgrūtinot izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!