Foto: DELFI
Protestējot pret Rīgas domes rīcību, tiek rīkots alternatīvs Rīgas logo konkurss profesionāļiem, liecina informācija mājaslapā "izglabrigu.lv".

"Rīgas mērs ir izsludinājis Rīgas logo un saukļa konkursu, kurā 49% no rezultāta tiks noteikti publiskā balsojumā sociālajos tīklos. Izsakām nožēlu, ka Rīgai neatliek līdzekļu nopietnas kopējās identitātes veidošanai, bet mēs varam palīdzēt. Mēs vēlamies, lai mūsu pilsētas logo un saukli veido profesionāļi un to izskata Latvijas labākie dizaineri, tekstu autori un citi radošie prāti. Labākā žēlošanās ir lietu darīšana!" vēsta paziņojums mājaslapā "izglabrigu.lv"

Logo izstrādē aicināti piedalīties nozares profesionāļi, un logo jāiekļauj "Rīgas pilsētas sajūta, tā, lai to varētu izprast ikviens jebkurā pasaules nostūrī".

"Uzvarētāja logo kļūs par Baltijas lielākās pilsētas, Latvijas galvaspilsētas Rīgas neoficiāli oficiālo logo, kas vēlāk būs pieejams brīvai izmantošanai," vēsta mājaslapa.

Tāpat interesenti aicināti dalīties arī savās idejās par Rīgas saukli.

Iesūtītos darbus vērtēs žūrija, kurā ir grafikas dizaina studijas "WIG" dizainers Dāvis Vilcāns, zīmolu dizainers Aigars Mamis, tekstu autore Marta Kukarane, grafiskais dizaineris un interneta huligāns Toms Lūsis, grafiskais dizainers un iniciatīvas autors Krists Dārziņš un "Wrong Digital" radošais direktors Oskars Cirsis.

Žūrijas sastāvs tiks papildināts līdz pat konkursa noslēguma brīdim.

Ar savu ideju gan galvaspilsētas logo, gan saukļa noformēšanas detalizētiem nosacījumiem var iepazīties "izglabrigu.lv". Rīgas saukļa un logo ideju iesniegšanas termiņš ir 9.oktobris plkst.12.

Kā ziņots, Rīgas dome izsludinājusi konkursu pilsētas logo un saukļa izstrādei, aicinot tajā piedalīties ikvienu interesentu.

Kā iepriekš informēja Rīgas domē, konkursa mērķis ir atrast radošākās, mūsdienīgākās un saturīgākās idejas Rīgas vizuālajai identitātei. Labākā logo autors balvā saņems 2500 eiro, bet saukļa autors - 1000 eiro.

Konkursā iesniegto darbu vērtēšana notiks divās kārtās. Vispirms to darīs konkursa komisija, bet pēc tam desmit labākie darbi tiks nodoti sabiedrības balsojumam Rīgas domes sociālo tīklu profilos. Galīgo vērtējumu veidos 51% žūrijas vērtējuma un 49% sabiedrības pārstāvju balsojuma sociālajos tīklos.

Konkursa vērtēšanas komisiju vadīs Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), komisijas locekļi būs domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR), būvvaldes vadītājs Ingus Vircavs, aģentūras "Rīgas pilsētas arhitekta birojs" direktors Gvido Princis un citi pašvaldības pārstāvji, kā arī Latvijas Kultūras akadēmijas rektore profesore Rūta Muktupāvela, žurnālisti un mediju eksperti Anita Daukšte, Jānis Domburs, Ēriks Stendzenieks, Filips Rajevskis un Juris Šleiers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!