Ogres un Ikšķiles Romas katoļu draudze ar vairāk nekā 900 iedzīvotāju parakstiem izteikusi protestu pret iespējamu valsts nozīmes vēstures pieminekļa un pirmās kristiešu svētvietas Latvijā - Meinarda salas nodošanu publiskai izsolei, šodien ziņo laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA).
Baznīca šajā jautājumā nolēmusi vērsties pie Ministru prezidenta Einara Repšes. Sala ir valsts īpašums un to apsaimnieko Valsts nekustamā īpašuma aģentūra (VNĪA).

Lai gan juridiski zeme un drupas ir valsts īpašums, draudze, kopīgi ar Valsts pieminekļu aizsardzības inspekciju ieguldījusi darbu veicot mūru drupu nostiprināšanu un konservāciju, izveidojot metāla jumta pārsegumu un sākot salas krastu nostiprināšanu.

Salas sakārtošana esot jāturpina, taču Ikšķiles būvinspekcija nedod atļauju, jo nav nokārtotas īpašumattiecības, raksta NRA.

Tikām VNĪA iesniegto salas privatizācijas pieteikumu izsūtījusi apstiprināšanai ministrijām, saskaņā ar likumu paredzot izsoli, kurā piedalītos reliģiskās organizācijas.

Kā informē laikraksts, Ikšķiles pilsētas ar lauku teritoriju dome 19.februāra sēdē izteica atbalstu salas nodošanai Ikšķiles draudzes īpašumā. Par šo īpašumu noteiktā summa neesot liela, aptuveni Ls 300.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!