Foto: F64
Protestējot pret Tautas partijas (TP) rīcību koalīcijas padomē, atsakoties vienoties par mājokļa nodokļa ieviešanu, Pilsoniskās Savienības Saeimas frakcijas vadītāja Anna Seile pirmdien pameta koalīcijas padomes sēdi.

"Esmu dusmīga," žurnālistiem sacīja Seile, norādot, ka ar savu aiziešanu centusies panākt, lai TP uzvestos godīgi un pildītu Valsts prezidentam Valdim Zatleram dotu solījumu ieviest "mājokļa nodokli".

Seile pieļāva, ka TP iebilst pret mājokļa nodokli, jo to neatbalsta uzņēmēji, kas savulaik sapirkušies nekustamos īpašumus, un nu viņiem vajadzēs maksāt.

Seile arī pastāstīja, ka koalīcijas sēdē kā viena no iespējām tika apspriesta "mājokļa nodokļa" likme 0,1% apmērā no kadastrālās vērtības.

Jau vēstīts, ka nesen Zatlers uz Rīgas pili bija uzaicinājis politiķus, lai pārrunātu ar budžeta veidošanos saistītos jautājumus, un pēc tam politiķi atzinuši, ka lielākais ieguvums ir vienošanās par "mājokļa nodokļa" ieviešanu, kam esot piekritusi arī TP.

Pagājušajā nedēļa par "mājokļa nodokļa" ieviešanu konceptuāli arī vienojusies valdība, cerot nākamgad iegūt arto papildus 13 miljonus latu. Tiesa, valdība nav izlēmusi, kā tieši nodokli piemēros, jo tika apspriesti vairāki iespējamie varianti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!