Protestējot pret aukstā ūdens tarifiem, kāds aptuveni 45 gadus vecs koknesietis trešdien uzcēlis telti pie pašvaldības un pieteicis badastreiku, pastāstīja Kokneses padomes priekšsēdētāja vietnieks Imants Balodis.
Badastreiku pieteikušais koknesietis ir četru bērnu tēvs. Pēdējos mēnešus par ūdeni maksājis pēc "saviem aprēķiniem", nomaksājot tikai daļu no uzrādītās summas. Tādējādi uzkrājās parādi, un šobrīd viņš pašvaldībai ir parādā jau 71 latu.

Protestētājs padomei iesniedzis pieteikumu, kurā prasa nodrošināt precīzu patērētā ūdens uzskaiti, informēt iedzīvotājus par viena ūdens kubikmetra reālajām izmaksām, kā arī ļaut iedzīvotājiem norēķināties tikai par faktiski patērēto ūdeni, stāstīja Balodis.

Tā kā liela daļa no izvirzītajām prasībām jau esot izpildīta, pēc Baloža domām, šādai "akcijai" ir politiski motīvi, gatavojoties arvien tuvāk nākošajām pašvaldību vēlēšanām. Ar protestētāju sazināties neizdevās.

Lai izteiktu neapmierinātību par aukstā ūdens tarifu politiku pilsētā, apmēram 30 cilvēku grupa pirmdien pie padomes ēkas rīkos piketu. Šī grupa jau paspējusi šajā jautājumā vērsties Patērētāju aizsardzības birojā, Valsts cilvēktiesību birojā, prezidentes kancelejā un pat Saeimā, stāstīja Balodis.

Balodis atzina, ka drīzumā tiks sasaukta ārkārtas sēde, lai lemtu par turpmāko rīcību šādā situācijā.

Pašlaik pilsētā maksājumi par auksto ūdeni sastāv no divām daļām. Nemainīgā daļa ir 1,36 lati uz vienu cilvēku, bet par patērēto ūdeni jāmaksā 11 santīmi kubikmetrā. Ja dzīvoklī nav ūdens skaitītāja, tad katram cilvēkam jāmaksā par 5,3 kubikmetriem ūdens, stāstīja Balodis.

Pirms pusmēneša Valsts kontrole veikusi pārbaudi par ūdens tarifiem un secinājusi, ka pilsētā arī turpmāk jābūt gan ikmēneša obligātajai maksai, gan atsevišķi par patērēto ūdeni. Jāmaina tikai cipari, ko pašvaldība arī izdarījusi, teica Balodis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!