Sabiedriskās politikas centrs "Providus" sadarbībā ar Scenāriji.lv īsteno projektu "Solīts makā", kura mērķis ir izvērtēt partiju 2006.gada priekšvēlēšanu programmu izpildi, tādējādi veicinot vēlētāju informētību un izsvērtu izvēli 10.Saeimas vēlēšanās, portālu "Delfi" informēja projekta vadītāja Ināra Kehre.

"Katrās vēlēšanās no jauna klausāmies partiju solījumos. Šoreiz aicinām partijas nevis zīmēt gaišo nākotni, bet atskatīties uz darbu pēdējo četru gadu laikā. Tā ir atskaite vēlētājam: kas no visa iepriekš sasolītā ir piepildījies, un kāda bijusi pašas partijas loma savu solījumu izpildē. Vēlētājiem piedāvāsim gan partijas redzējumu, gan ekspertu vērtējumu par padarīto, par sasniegto rezultātu vai tā trūkumu. Lai vēlētāji varētu nevis meklēt partiju kokos sazīmētos medņus, bet gan saskaitīt saujā iekritušās zīles," projekta ideju skaidro Sabiedriskās politikas centra "Providus" vadītāja Vita Tērauda.

Projekta ietvaros izvēlēti 10 katras partijas solījumi, ko tās paudušas pirms 9.Saeimas vēlēšanām 4000 zīmju programmās un premjerministra amata kandidātu debatēs Latvijas Televīzijas raidījumā "Milžu cīņas" 2006.gada 6.oktobrī. Visas 2006.gadā Saeimā iekļuvušās partijas tiek aicinātas atbildēt uz jautājumu "Ko Jūs esat darījuši, lai šos solījumus izpildītu?", kā arī novērtēt savu darbību ar atzīmi.

Pēc partiju pašvērtējuma saņemšanas tie tiks nodoti nozaru ekspertiem, kuri izvērtēs partiju sniegto atbilžu konkrētību, kā arī reāli padarīto. Arī eksperti novērtēs partiju darbu ar atzīmēm. Partiju pašvērtējums un ekspertu analīze septembrī tiks publiskota portālos Scenāriji.lv un Politika.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!