Foto: F64
"Vienotības" Rīgas saraksta līderis, ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis Rīgā saņēmis 17 tūkstošus svītrojumu, tā "nokrītot" līdz pēdējai vietai sarakstā un neiekļūstot Saeimā,  bet Zemgalē pēc vēlētāju svītrojumiem tāds pats liktenis gaidījis tieslietu ministru Aigaru Štokenbergu, liecina Latvijas Televīzijas (LTV) svētdien pavēstītie provizoriskie aprēķini par vēlētāju aktivitāti, balsojot 11. Saeimas vēlēšanās.

Rīgā no "Vienotības" saraksta provizoriski ievēlēti Andris Vilks, Ilze Viņķele, Ojārs Ēriks Kalniņš, Andrejs Judins un Andris Buiķis.

No "Vienotības" saraksta Zemgalē ievēlēti Atis Lejiņš, Dzintars Zaķis, Jānis Reirs; Latgalē - Aleksejs Loskutovs, Jānis Lāčplēsis; Kurzemē - Solvita Āboltiņa, Janīna Kursīte - Pakule.

Saskaņā ar LTV publiskotajiem neoficiālajiem provizoriskajiem datiem Saeimā nav iekļuvusi arī Sarmīte Ēlerte.

No "Saskaņas centra" (SC) - Rīgas apgabalā ievēlēti Jānis Urbanovičs, Nikolajs Kabanovs, Andrejs Klementjevs, Sergejs Mirskis, Boriss Cilevičs, Igors Pimenovs, Artūrs Rubiks. No SC Saeimā iekļuvuši arī  Mihails Zemļinskis, Ņikita Ņikiforovs, Igors Zujevs, Igors Pimenovs, Sergejs Potapkins un Irina Cvetkova, vēsta LTV.

Savukārt Vidzemē ievēlēti Sergejs Dolgopolovs, Ivans Klementjevs un Jānis Ādamsons. Zemgalē no SC saraksta ievēlēti Vitālijs Orlovs, Ivars Zariņš, Vladimirs Reskājs, bet Kurzemē - Valērijs Agešins, Latgalē - Jānis Tutins, Ivans Ribakovs, Aleksejs Burunovs, Sergejs Fjodorovs un Raimonds Rubiks, liecina LTV provizoriskie aprēķini.

No Zatlera Reformu partijas (ZRP) Rīgā ievēlēti Edmunds Sprūdžs, Vjačeslavs Dombrovskis, Inga Bite, Daina Kazāka un Vilnis Ķirsis. Savukārt no ZRP saraksta Vidzemē ievēlēti Valdis Zatlers, Romualds Ražuks, Gunārs Rusiņš, Zanda Kalniņa - Lukaševica, Guntars Bilsēns, Elīna Siliņa un Reinis Freimanis. Savukārt bijusī prezidenta padomniece Sandra Sondore-Kukule nav tikusi ievēlēta.

Kurzemē no ZRP Saeimā ievēlēti Inita Bišofa, Inese Lībiņa - Egnere, Jānis Junkurs, Aivis Landmanis, bet Zemgalē - Jānis Ozoliņš, Klāvs Olšteins, Mārtiņš Vilde un Viktors Valainis.

LTV vēsta, ka no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Rīgā varētu būt ievēlēti Raimonds Vējonis un Kārlis Seržants, no Vidzemes vēlēšanu apgabala Saeimā varētu būt ievēlēti Jānis Dūklavs, Ingmārs Līdaka un Iveta Grigule. Savukārt Kurzemē no ZZS saraksta ievēlēti Dana Reizniece - Ozola, Aija Barča, Ilona Jurševska un Jānis Vucāns, bet Zemgalē - Augusts Brigmanis, Uldis Augulis un Andris Bērziņš. Saskaņā ar LTV ziņoto Latgalē no ZZS saraksta varētu būt ievēlēts Jānis Klaužs.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!