Foto: F64
Partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) kopsapulce sestdien vienbalsīgi pieņēma lēmumu par piedalīšanos apvienības "Vienotība" dibināšana.

Politiskajā apvienībā "Vienotība" lēmumu pieņems visu triju partiju valdes kopīgi, ievērojot vairākuma principu. Savukārt jautājumā par paplašināšanos būs jāievēro konsensusa princips. Proti, jābūt vienotam atbalstam. Savukārt tad, ja kāda partija būs uzņemta "Vienotībā", tā iegūs līdzvērtīgas tiesības.

Šo lēmumu partija pieņēma ar aplausiem un kopīgu dziesmu "Piena ceļš".

Pret dalību apvienībā nebalsoja neviens no vairāk nekā 300 no kopsapulces biedriem.

Partijas priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis uzsvēra, lai arī partijā ir cilvēki, kas neatbalsta pievienošanos apvienībai, tomēr vienai PS var pietrūkt spēka, kāds varētu būt apvienībai "Vienotība". Kristovskis uzsvēra, ka labējās partijas nedrīkst novājināties savstarpējā konkurences cīņā un tikai vienojoties tās spēs stāties pretī Latvijas politikā ietekmīgo Andra Šķēles, Aivara Lemberga un Aināra Šlesera partijām un prokrieviskajām politiskajām organizācijām.

Uzrunā Kristovskis atzinīgi vērtēja premjera Valda Dombrovska (JL) darbu vadot valsti pašreizējos, smagajos apstākļos, tos salīdzinot ar smalku klavieru spēli, ko cenšas apgrūtināt bez piedāvājuma atgriezies "neizteiksmīgā pelēcība – Andris Šķēle ar sabrauktu ezīša kažociņu pār plecu, kā arī lejupslīdes elefanti – LPP/LC, ZZS un "tēvzemieši"".

Tāpat Kristovskis norādīja, ka trīs partijām – PS, JL un SCP - ir atsevišķas ekonomiskās programmas, uzsverot, ka ""Vienotības" valdībā urdēs ekonomiskā doma" un skaidrojot, ka dažādie viedokļi palīdzot nonākt pie labākā risinājuma.

Eiropas Parlamenta deputāte un viena no PS dibinātājām Sandra Kalniete sestdienas kopsapulcē arī uzsvēra nepieciešamību vienoties pret oligarhu un promaskaviskajām partijām. "Gribam, lai arī latviešiem beidzot pienāk tie laiki, kādus bauda citas Eiropas valstis," sacīja Kalniete, uzsverot, ka ikreiz, kad latvieši spējuši vienoties, esam paveikuši lielas lietas.

Jau iepriekš PS, JL un SCP vienojās, ka 10. Saeimas vēlēšanās startēs ar vienotu sarakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!