Foto: DELFI
Rīgas domes (RD) opozīcijā esošo "Jaunā laika" (JL) un "Pilsoniskās savienības" frakcijas deputāti ceturtdien boikotējuši RD Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdi, kā rezultātā kvoruma trūkuma dēļ komisijas sēde nenotika un deputāti vēl nepieņēma lēmumu par Izglītības un Kultūras departamenta apvienošanu.

PS frakcijā portālu "Delfi" informēja, ka PS un JL deputāti atteicās piedalīties Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē, jo nebija iespējams iegūt nekādu informāciju par paredzēto divu departamentu reorganizāciju. Deputāti uzskata, ka vienīgais veids, kā vismaz uz laiku apturēt RD koalīcijas partiju – "Saskaņas centra"(SC) un LPP/LC – rīcību, ir kvoruma trūkums.
 Kā uzsver PS, RD koalīcijas partijas vēlas reorganizēt Izglītības, jaunatnes un sporta un Kultūras departamentus, tos apvienojot.

Par šo lēmuma projektu pirms Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdes opozīcijas partijām informācija nebija pieejama, lēmuma skaidrojumu nesniedza arī komitejas vadītāja Eiženija Aldermane (LPP/LC), kas bija arī šī lēmumprojekta vienīgā ziņotāja.

"Tā nav pirmā reize, kad mums tikai pasaka, kā jānobalso par jau pieņemtu lēmumu un ka nekādas diskusijas nav vajadzīgas un netiks pieļautas. Patiesībā mums jādarbojas kā aklām balsošanas mašīnām, jāuzņemas atbildība par to, ko nezinām", opozīcijas deputātu lēmumu skaidroja deputāte Ieva Akuratere (PS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!