Foto: Patērētāju tiesību aizsardzības centrs

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) atzinis par nedrošu SIA "Gandrs" izplatītu bērnu veloķiveri "Spike", jo tā rada nopietnu risku. PTAC atsauc šo preci no patērētājiem.

Ķivere ir rozā krāsā, tās izmērs ir 44-48 centimetri. PTAC uzdevis "Gandram" pārtraukt šīs preces pārdošanu, piegādāšanu, kā arī citādu izplatīšanu tirgū, izņemt to no tirdzniecības tīkla, atsaukt to no mazumtirgotājiem un patērētājiem un iznīcināt piemērotos apstākļos.

PTAC amatpersonas pērnā gada augustā "Gandrs" veikalā "Viss atpūtai dabā" Brīvības gatvē izņēma ķiveres paraugu un nodeva to ekspertīzes veikšanai. Saņemtajā testēšanas pārskatā konstatēts, ka preces standartu prasībām.

Tā kā "Gandrs" nav izpildījis PTAC lēmumā uzdoto - atsaukt preci no patērētājiem -, centrs aicina cilvēkus, kuru rīcībā ir šī veloķivere, pārtraukt tās lietošanu un informēt PTAC, zvanot uz tālruni 67388639 vai iesniedzot virtuālo kontaktformu.

"Gandrs" portālam "Delfi" norāda, ka apšauba PTAC veikto testu rezultātus, jo testēšanas gaitā ir pieļauti būtiski materiālo un procesuālo tiesību pārkāpumi.

Uzņēmums "Polisport" veloķiveres "Spike" modelim ir veicis trīs laboratoriskus testus, un papildus CE sertifikāta atbilstības deklarācijai veiktās pārbaudes apliecina, ka ķiveres modelis izturējis visas prasības, ieskaitot testēšanas punktu "Aizturēšanas sistēmas efektivitāte" ko PTAC izmantotā laboratorija uzrādīja par neizturētu.
Četri no pieciem modelim veiktajiem testa rezultātiem ir atbilstoši prasībām, taču piektais tests, kas veikts pēc PTAC pasūtījuma, pārbaudi nav izturējis, informē "Gandrs".

Tirdzniecības uzņēmums uzsver, ka "Polisport" ir viens no līderiem bērnu velo ķiveru un bērnu velosipēdu krēsliņu ražotājiem Eiropā un konkrētais modelis tiek tirgots visās ES valstīs un nekur citur nav apšaubīta modeļa kvalitāte un drošums.

"Gandrs" šī gada 18.martā apstrīdēja PTAC lēmumu Administratīvajā rajona tiesā, norādot, ka PTAC lēmumi pieņemti, pārkāpjot materiālās un procesuālās tiesību normas.

Kompānija norāda, ka jau 2013.gada decembrī izņēma no mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības apgrozības "Spike" modeļa ķiveres. Tomēr līdz tiesas lēmumam "Gandrs" nolēma neveikt šo preču iznīcināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!