Foto: DELFI

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) par tūrisma firmas "Prieks tūre" pakalpojumu pārtraukšanu saņēmis aptuveni 170 iesniegumus, pastāstīja PTAC pārstāve Santa Zarāne.

Viņa papildināja, ka iesniegumu skaits vēl pieaugs, par ko liecina iedzīvotāju zvani un jautājumi saistībā par tūrisma firmas pārtrauktajiem pakalpojumiem.

PTAC mājaslapā publicētajā ziņojumā minēts, ka "Prieks tūre" ir likviditātes problēmas un kompānija nespēj pilnībā vai daļēji pildīt savas saistības un sniegt kompleksos tūrisma pakalpojumus, tāpēc PTAC aicina iedzīvotājus iesniegt iesniegumu par visu to maksājumu atmaksāšanu, ko ceļotājs veicis vai kas veikti ceļotāja vārdā.

Tāpat aicinājums attiecas arī uz tiem ceļotājiem, kuri līdz šī paziņojuma publicēšanai jau ir iesnieguši PTAC iesniegumu ar lūgumu palīdzēt risināt strīdu ar šo pakalpojuma sniedzēju.

PTAC ziņojumā norādīts, ka ceļotājiem atmaksājamo izdevumu apmēru aprēķinās proporcionāli atbilstoši ceļotāju skaitam, kuri būs pieteikušies PTAC līdz 2019. gada 4. janvārim, to samaksātajai summai un nodrošinājuma apmēram.

Kā ziņots, augustā "Prieks tūre" paziņojusi par darbības pārtraukšanu, neraugoties uz to, ka daļa uzņēmuma klientu joprojām atrodas ārvalstīs, vēsta raidījums "TV3 ziņas".

Vēl dienu pirms šā lēmuma pieņemšanas uzņēmums klientiem sniedzis pakalpojumus, turklāt vairāki tūristi vēl ir ārzemēs.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Sergejs Ivasjuta raidījumam skaidroja, ka vasaras tropiskie laikapstākļi kaitējuši biznesam. Līdz pēdējam mirklim cerēts, ka lietainajā rudenī tomēr pieaugs klientu skaits, bet, saprotot, ka situāciju nekas vairs neglābs, nolemts uzņēmuma darbību pārtraukt. Maksātnespēju uzņēmums gan nav pieteicis.

Kā norādīja PTAC, uzņēmums viņu redzeslokā nonācis jau iepriekš, tiesa gan, par krietni sīkākām sūdzībām. Šajā gadījumā, ja uzņēmums nereģistrēs maksātnespēju, naudu tas būs spiests atmaksāt līdz pēdējam klientiem vai kontā atlikušajam eiro. Tāpat nav skaidrs, vai "Prieks tūre" pēc šī atgadījuma varēs turpināt strādāt.

Tāpat no šā gada 1.jūlija ir spēkā jauns tiesiskais regulējums, kas paredz komplekso tūrisma pakalpojumu sniegšanas licences saņemšanu. "Prieks tūre" to vēl nav paspējis iegūt.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Prieks tūre" pērn strādāja ar 346 758 eiro apgrozījumu, kas ir par 16,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa saruka 1,9 reizes un bija 52 277 eiro.

Kompānija reģistrēta 1997.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 5642 eiro. Kompānijas 100% kapitāls pieder Moldovas pilsonim Viktoram Halupa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!