Foto: DELFI

Kāda persona par maldinošas komercprakses īstenošanu interneta mājaslapā, kas saistīta ar Sergeja Mavrodi veidoto Krievijas visu laiku lielāko finanšu piramīdu "MMM" sodīta ar 300 latu naudassodu, portālu "Delfi" informēja Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāve Sanita Gertmane.

Interneta mājaslapa pēc PTAC aktivitātēm jau martā tika bloķēta.

PTAC konstatējis, ka persona mājaslapā ir īstenojusi negodīgu komercpraksi. Cilvēkiem radīts nepareizs priekšstats par pakalpojums, kura piedāvāšana nav atļauta un saistīta ar MMM finanšu piramīdas darbību.

Augstākminēto pārkāpumu apliecina tas, ka mājaslapā ir teksts "MMM 2011" un "Pelni aizņemoties un ieguldot", kā arī tas, ka tā ir tieši saistīta ar mājaslapām http://sergey-mavrodi.com/ un http://i-mmm.com/lv/ , par ko liecina izvietotās saites, tādejādi popularizējot veidojumu ar nosaukumu "MMM-2011", kura dibinātājs ir Mavrodi.

PTAC norāda, ka mājaslapā cilvēki aicināti iesaistīties piramīdveida shēmās.

Persona, kas ir mājas lapas veidotājs un popularizētājs, sodīta ar 300 latu sodu, taču maksimālais sods par šāda vai līdzīga pārkāpuma izdarīšanu fiziskai personai ir līdz 500 latiem.

PTAC atkārtoti aicina patērētājus neiesaistīties šādā vai līdzīgā finanšu piramīdas shēmā, jo pastāv ļoti augsts risks savus ieguldījumus zaudēt.

Jau vēstīts, ka FKTK pērn decembra beigās ziņoja par kompānijas "MMM–2011" nelicencētu pakalpojumu sniegšanu Latvijā un aicināja iedzīvotājus atturēties no sadarbības ar nelicencētu pakalpojumu sniedzēju. "MMM–2011" nelicencēto pakalpojumu reklāmu bija izvietojis Latvijas teritorijā, tostarp sabiedriskā transporta līdzekļos, aicinot Latvijas iedzīvotājus ieguldīt naudas līdzekļus šajā uzņēmumā.

Ziņots arī, ka 90.gados Sergejs Mavrodi agresīvās reklāmas kampaņās telekanālos aicināja Krievijas iedzīvotājus noguldīt naudu finanšu shēmā MMM, solot līdz 3000% lielu peļņu. Kompāniju MMM tiesa atzina par bankrotējušu 1997.gadā. 2007.gada 28.aprīlī Mavrodi tika piespriests četru gadu un sešu mēnešu cietumsods, bet par tā pirmo dienu tika uzskatīts aizturēšanas datums – 2003.gada 31.janvāris, un viņš no ieslodzījuma tika atbrīvots jau tā paša gada maijā. Mavrodi bija izvirzītas apsūdzības par finanšu krāpniecību, kuras dēļ noguldītāji zaudēja summu, kas līdzvērtīga vairāk nekā 50 miljoniem latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!