Iedzīvotāji iesniedz daudz sūdzību par namu apsaimniekošanas pakalpojumiem, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" pastāstīja Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) direktore Baiba Vītoliņa.

Viņa atzina, ka joprojām iedzīvotāji sūdzas par to, ka viņi nevar atteikties no namu apsaimniekotājiem, ar ko iepriekšējos gados ir slēgti līgumi, jo to laušana paredz lielus sodus. "Tas ir ļoti sāpīgs jautājums. Pēc mūsu statistikas, vairāk nekā puse sūdzību ir par namu apsaimniekošanas pakalpojumiem. Šis jautājums ir sarežģīts no dažādiem aspektiem. Mēs ne vienmēr par to esam lemttiesīgi, tāpēc mēs pārsūtām šos jautājumus īres valdēm, kas tos risina," teica Vītoliņa.

Vienlaikus PTAC direktore informēja, ka centrs ir tiesīgs izskatīt ar namu apsaimniekotājiem noslēgtos līgumus. "Ja ir noslēgti tādi līgumi, kas nav godīgi pret patērētāju, tad tos mēs varam mainīt. Jāatceras, ka par apsaimniekotāja maiņu jālemj 50% mājas dzīvokļu īpašnieku. Mums šajā skatījumā jānodarbojas ar likumdošanas jautājumiem, lai to attīstītu," norādīja Vītoliņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!