Foto: DELFI

Saskaņā ar Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa sniegto informāciju, viņam ir apstiprināta "Covid-19 saslimšana, tādēļ visi Saeimas deputāti un darbinieki aicināti līdz tālākas informācijas saņemšanai pašizolēties, tāds publisks aicinājums sestdienas vakarā publicēts Saeimas mājaslapā.

Tur teikts, ka pašizolācija nozīmē arī nesūtīt uz bērnudārzu bērnus līdz septiņu gadu vecumam, kā arī sekot līdzi savam veselības stāvoklim 14 dienas, sākot no 2020. gada 21. marta. Arī visas citas personas, kuras pēdējā laikā ir kontaktējušās ar saslimušo, aicinātas ievērot pašizolāciju, teikts paziņojumā.

"Saistībā ar šo saslimšanas gadījumu ir uzsākta epidemioloģiskā izmeklēšana, un Saeimas Administrācija sadarbojas ar Neatliekamās medicīnas un palīdzības dienestu un Slimības profilakses un kontroles centru, lai nepieciešamības gadījumā organizētu laboratoriskos izmeklējumus," rakstīts mājaslapā.

Saeimas deputāti un darbinieki lūgti sniegt informāciju par to, vai laika periodā no 2020. gada 1. marta viņiem ar minēto deputātu ir bijis tuvs kontakts (distance mazāka par diviem metriem un kontakts ilgāk par 15 minūtēm); ir bijis ilgstošs kontakts vienā telpā (sēde, sanāksme u.c.); vai arī ir novērojamas saslimšanas ar "Covid-19" pazīmes un simptomi.

Arī citas personas (piemēram, akreditētos plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus), kuras laika periodā no 2020. gada 1. marta ir apmeklējušas Saeimu un kurām ir bijis tuvs kontakts vai ilgstoša uzturēšanās vienā telpā ar minēto deputātu, aicinātas iespējami operatīvi, rakstot uz e-pastu, sniegt informāciju par saviem kontaktiem ar deputātu.

"Sniegtā informācija tiks iekļauta Saeimas Administrācijas izveidotajos sarakstos un tiks nodota Neatliekamās medicīnas un palīdzības dienestam un Slimības profilakses un kontroles centram laboratorisko pārbaužu organizēšanai un saziņai ar jums," teikts paziņojumā.

Jau ziņots, ka pēc deputāta Kaimiņa paziņojuma un Slimību profilakses un kontroles centra sāktās izmeklēšanas par pašizolāciju paziņojis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), kā arī pārbaudīti tiks visi Saeimas pārstāvji.

Pie frakcijām nepiederošā, bet joprojām Saeimas valdošajai koalīcijai piederošā deputāta Artusa Kaimiņa sestdienas rīta paziņojums sociālajos tīklos, ka viņam konstatēta saslimšana ar "Covid-19" raisījusi ne tikai epidemioloģisko izmeklēšanu un plašāku speciālistu diskusiju par Saeimas darbu ārkārtējā situācijā globālas pandēmijas apstākļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!