Foto: LETA
Piektdien publiski izrādīs "atslepenoto" Valsts prezidenta Jūrmalas rezidenci, informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

Ar Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietnieka rīkojumu "atslepenoto" Jūrmalas rezidences telpu un to iekārtojuma medijiem izrādīs, ņemot vērā sabiedrības un mediju izrādīto interesi.

Jau ziņots, ka jaunais Valsts prezidents Andris Bērziņš, kura rīcībā ir vairākas dzīves vietas, nolēmis neizmantot Jūrmalas rezidenci, jo viņam nav nepieciešama vēl viena dzīves vieta, kas turklāt atrodas ārpus Rīgas un nokļūšanai uz kuru ir jāpatērē arī darba dienai atvēlētais laiks.

Par Jūrmalas rezidences turpmāko izmantošanu lēmums tiks pieņemts tuvākajā laikā, izvērtējot tās uzturēšanai nepieciešamās izmaksas un citus ar to saistītos jautājumus. Bērziņš dzīvos dzīvoklī Rīgas centrā un savā lauku īpašumā "Kājiņas". Prezidents Rīgā dzīvos darba dienās, savukārt savā lauku īpašumā viņš uzturēsies brīvdienās.

Ņemot vērā Bērziņa lēmumu neizmantot Jūrmalas rezidenci darbam un dzīvošanai, ir zudis pamats Jūrmalā, Zigfrīda Meierovica prospektā 31 esošās Valsts prezidenta vasaras rezidences telpu īpašajam statusam.

Nomas maksa par Jūrmalas rezidenci ir 18 170 latu mēnesī, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Nākamgad tā paredzēta līdzšinējā līmenī. Šajā summā ietilpst apsaimniekošana, apdrošināšana, nekustamā īpašuma nodoklis par zemi un veiktie lielie ieguldījumi, jo tieši nomas maksas veidā tiek atdoti remontdarbos ieguldītie līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!