Trešdien publiskota potenciālā premjera Valda Dombrovska (JL) valdības deklarācija, kurā valdība paudusi apņemšanos veikt budžeta samazināšanu, sekmējot valsts ekonomikas atgūšanos, ņemt vērā sociālo partneru viedokli, gādāt par sabiedrības drošību un labklājību pieaugoša bezdarba apstākļos, nodrošināt atklātību valsts un pašvaldības darbā, kā arī panākt sabiedrības uzticēšanos valsts varai.

Pats Dombrovskis trešdienas rītā paziņoja, ka viņa valdības prioritātes būs uzņēmējdarbības un līdz ar to visas ekonomikas stiprināšana, kā arī birokrātijas mazināšana.

Deklarācijā ir veltītas atsevišķas sadaļas vairākām jomām, kuru neizkopšanu pārmeta iepriekšējām valdībām: sabiedrības līdzdalība politiskos procesos, pilsoniskas sabiedrības veicināšana, informācijas sabiedrības attīstība u.c.

Tāpat uzmanība veltīta atsevišķiem resoriem: ārlietām, aizsardzībai, tautsaimniecībai, iekšējai drošībai, kultūrai u.t.t.

"Valdība ir gatava pieņemt sarežģītus un tālredzīgus lēmumus. Tomēr mūsu iedzīvotāju labklājība un drošība turpmākajos gados būs tieši atkarīga ne tikai no valdības pieņemtajiem lēmumiem, bet arī no visas sabiedrības, no katra cilvēka atbildīgas rīcības, sadarbības un atbalsta. Tautsaimniecības lejupslīdes pārvarēšana un dzīves apstākļu uzlabošana ir visu mūsu rokās," pausts deklarācijā.

Saeima partiju "Jaunais laiks", Tautas partijas, Zaļo un zemnieku savienības, Pilsoniskās savienības, apvienības "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" veidoto valdību varētu apstiprināt ceturtdien.

Pilns potenciālās valdības deklarācijas teksts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!