Foto: DELFI

Līdzšinējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) iesniedzis Saeimas Prezidijā iesniegumu par viņa 13. Saeimas deputāta pilnvaru atjaunošanu, portālam "Delfi" pastāstīja Saeimas Prezidija pārstāvis Andrejs Klementjevs (S).

Saeimas kārtības rullis paredz, ka deputātam, kurš iepriekš nolicis šo mandātu uz ministra pilnvaru laiku, dokuments par deputāta pilnvaru atjaunošanu ir jāiesniedz Saeimas Prezidijam nedēļas laikā no dienas, kad viņš beidzis ieņemt ministra amatu.

Ņemot vērā, ka Pūce lēmis atjaunot savas deputāta pilnvaras, darbs Saeimā būs jāpamet Dace Bluķei (AP), kura ieņem tā dēvēto mīksto mandātu.

Kā ziņots, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amats no piektdienas ir vakants, jo ceturtdien par atkāpšanos no tā paziņoja līdzšinējais ministrs Pūce un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) Pūces demisiju bez kavēšanās pieņēma, aicinot AP uz šo posteni virzīt jaunu kandidātu.

Pūce no ministra amata nolēma atkāpties pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

Pūces bijušais partijas biedrs Mičerevskis paziņoja, ka Pūce viņam prasījis sagādāt Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi, taču Pūce taisnojās, ka tas esot bijis tikai joks.

Nākamajā dienā Pūce tomēr atzina, ka tas nav bijis joks, un ka viņš ir samelojis un tādā veidā pieļāvis kļūdu, par kuru viņam tagad kauns.

"Es par savu rīcību patiesi atvainojos un to no sirds nožēloju. Es esmu kļūdījies Rīgas pašvaldības autostāvvietu jautājumā, esmu patiesi izdarījis ļoti neveiksmīgu izvēli. Es esmu maldinājis savus kolēģus un Latvijas sabiedrību," pauda Pūce, paziņojot par atkāpšanos no ministra amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!