Foto: LETA

Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce, kurš atteicās no ekonomikas ministra Daniela Pavļuta piedāvājuma ieņemt Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieka amatu, norāda, ka ministra nepatika nav arguments pārcelšanai uz citu amatu, intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" paudis Pūce.

Pūce norādījis, ka jautājumā par valsts kapitālsabiedrības vadības atalgojumu viņam ar ministru nav viedokļu atšķirības – "gan es, gan ministrs esam publiski uzsvēruši, ka valsts kapitālsabiedrību vadītājiem ir jāsaņem darba tirgum atbilstošs atalgojums", atzina Pūce. "Es līdz šim no ministra ne reizi neesmu saņēmis nekādas norādes, ka viņš manu rīcību būtu vērtējis kā nepareizu," viņš sacījis.

Viņš arī klāstījis, ka ministrs līdz šim neko nav minējs par iespējamo kāda valsts uzņēmuma privatizāciju. " Varbūt ir kādas ieceres. Man visā šajā jautājumā ir absolūti neskaidra ministra motivācija. Es negribu ticēt, ka vienīgā motivācija ir subjektīva nepatika, jo tas liecinātu par nenobriedušu attieksmi pret darbu. Ir funkcijas, kas valsts sekretāram pēc likuma ir jāpilda, un, iespējams, tie ir tie jautājumi, kas likuši ministram pieņemt šādu lēmumu. Vai nu tā ir rīcība ar ministrijas budžetu, vai ministrijas personāls, jo pašlaik cilvēku iecelšana amatā ir mana kompetence vai arī tajās kapitālsabiedrībās, kurās es pildu akcionāru lomu, vajag kādus citus lēmumus pieņemt,:" paudis Pūce.

Viņš uzsvēris, ka konkursa kārtībā atnāca strādāt tieši uz šo amatu Ekonomikas ministriju un vēlas šo darbu turpināt, tāpēc nav pieņēmis piedāvājumu pārcelties uz Satiksmes ministriju. "Valsts Cilvildienesta likumā nav minēts arguments – no amata varētu atcelt tāpēc, ka ministram es nepatīku. Pērnā gada nogalē man bija pēdējā civildienesta ierēdņa vērtēšana, kurā ministra vadītā komisija man iedeva augstāko – A novērtējumu, un februārī man ministrs vēl piemaksu piešķīra par labu darbu. Ja valdība pēc šādiem subjektīviem kritērijiem lemj par manu atbrīvošanu, tad es neredzu savu vietu civildienestā. Savukārt, ja es esmu objektīvi slikts, tad man ir jāiet vispār prom, kāda jēga mani kaut kur pārcelt? Ja Satiksmes ministrs būtu piedāvājis mani pieņemt darbā, jo redz, ka konkrēti es kādā jomā varētu kaut ko uzlabot, tad to varētu izvērtēt, bet šis nebija tas gadījums. Te ir vienkārši ekonomikas ministra vēlme mani aizrotēt uz citu darbavietu," laikrakstam atzinis Pūce.

Viņš arī atzinis, ka ministrijas ietvaros pats ir pārcēlis cilvēkus uz dažādām jomām, bet tas nekad nav noticis pret šo cilvēku gribu.

Jau vēstīts, ka Pūce visticamāk pametīs civildienestu, ja valdība lems par viņa pārcelšanu Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietnieka amatā Eiropas Savienības un nozaru jautājumos.

Atbilstoši Valsts civildienesta likumā noteiktajai procedūrai satiksmes ministrsAnrijs Matīss un ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts priekšlikumu par EM valsts sekretāra pārcelšanu apsprieduši ar Pūci, kurš šim priekšlikumam nav piekritis.
EM valsts sekretāru Pūci plānots pārcelt Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietnieka Eiropas Savienības (ES) un nozaru jautājumos amatā.
EM ir sagatavojusi nepieciešamos dokumentus, lai Ministru kabinets par šīm izmaiņām varētu lemt nākamnedēļ 19.marta sēdē. Savukārt jauno EM valsts sekretāru sākotnēji plānots izraudzīties no publiskajā sektorā strādājošo vidus, bet nepieciešamības gadījumā tiks izsludināts atklāts konkurss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!