Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP), no kura vadītās partijas "Latvijas Attīstībai" (LA) pagājušajā nedēļā izstājās Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis, prasījis Mičerevskim sagādāt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi, Latvijas Televīzijas raidījumā "Viens pret vienu" apgalvoja Mičerevskis.

Jau nākamajā dienā pēc Rīgas domes vēlēšanām Mičerevskis, kurš strādāja par Pūces kā ministra padomnieku komunikācijas jautājumos, no viņa esot saņēmis īsziņu: "Klausies, Tev būs viens uzdevums Rīgas domē no manis personisks! Tev būs tomēr tā auto "Rīgas satiksmes" caurlaide jāņem."

Mičerevskis Pūcem jautājis, vai caurlaide nepieciešama viņam, un ministrs atbildējis apstiprinoši, piebilstot, ka iepriekš "kādu laiku" izmantojis partijas biedra, Rīgas domes deputāta Andra Bačkura (LA), bet pēc tam – Rīgas domes pagaidu administrācijas pārstāvju sagādāto caurlaidi.

"Es vienkārši domāju, ka, ja arī šādās mazās lietās tiek izmantota politiskā ietekme, tad man bail iedomāties, kas notiek lielās lietās, piemēram, Rīgas domē, kur arī visu laiku tā kā tika tēlots, ka pagaidu administrācija netiek kontrolēta no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas. Ja jau no pagaidu administrācijas varēja dabūt šo caurlaidi, tad es domāju, ka tur ne tikai tādas vien lietas varēja tikt bīdītas cauri," pieļāva Mičerevskis.

Politiķis atzina, ka labprāt būtu izstājies no LA klusi, bet uzskata, ka valsts un tautas intereses ir jāliek augstāk par privātajām, tāpēc arī nolēmis publiski runāt par to, kas viņu dara bažīgu saistībā ar šo politisko spēku.

Kā ziņots, Mičerevskis pagājušajā nedēļā paziņoja, ka nolēmis izstāties no LA, jo viņam neesot pieņemama partijas līderu aizkulišu tirgošanās, aizstāvot, viņaprāt, "neveiksmīgi strādājošu ministri" – Ilzi Viņķeli (AP).

Mičerevskis sociālajos tīklos bija publicējis video uzrunu, kurā skaidroja savas izstāšanās iemeslus. Viņš izteicās, ka, stājoties partijā, neloloja ilūzijas par to, ka politika ir godīga, taču arī negaidīja, ka "būs tik liela savu interešu lobēšana un stādīšana augstāk pa valsts un tautas interesēm".

"Šodien redzot, ka krīzes laikā LA valdes locekļi un ietekmīgākie cilvēki nāk klajā ar viena cilvēka rakstītu paziņojumu, lai aizstāvētu neveiksmīgi strādājošu ministri, pretī ietirgojot papildus ietekmi šim vienam cilvēkam, esmu pieņēmis lēmumu, ka nevaru vairs būt šādas organizācijas biedrs," paziņoja Mičerevskis.

LA vadītājs Pūce uzreiz pēc tam pauda, ka Mičerevcka pārmetumus viņam ir grūti komentēt, jo tie ministram neesot līdz galam saprotami.

Nākamajā dienā pēc paziņojuma par izstāšanos no LA Mičerevskis zaudēja ministra padomnieka amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!