Foto: LETA

Saeimas deputāts Ēriks Pucens ir nolēmis izstāties no partijas "Par Cilvēcīgu Latviju" (KPV LV) un pamest tās valdes locekļa amatu, portālu "Delfi" informēja deputāts. Vienlaikus deputāts vēl nav pieņēmis lēmumu par izstāšanos no Saeimas "KPV LV" frakcijas.

Saeimas Kārtības rullis nosaka, ka frakciju var izveidot ne mazāk kā pieci viena nosaukuma deputātu kandidātu saraksta deputāti. "KPV LV" frakcijā pašlaik ir pieci deputāti, bet gadījumā, ja Pucens nolemtu izstāties no frakcijas, paliktu četri.

Pucens portālam "Delfi" norāda vēl tiksies ar frakciju un pārrunās kopīgi sasniedzamos mērķus un idejas un tad lems par to, vai palikt frakcijā vai nē.

"Pagaidām lēmumu vēl neesmu pieņēmis," norāda Pucens.

Tuvākajā laikā deputāts plāno pievienoties brāļu Ģirģenu topošajam politiskajam spēkam.

Savukārt Saeimas "KPV LV" frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo portālam "Delfi" norāda, ka pagaidām deputāta iesniegumu par izstāšanos no frakcijas nav saņēmis.

"Tā ir katra deputāta brīva izvēle," pauž Možvillo, vienlaikus norādot, ka būšana Saeimas frakcijā ļauj ietekmēt Saeimas lēmumus.

Saeimas Kārtības rullis arī nosaka, ka ne mazāk kā trīs deputāti var izveidot deputātu grupu sadarbības veicināšanai ar citu valstu parlamentiem vai citu ar deputāta darbību saistītu interešu apmierināšanai.

Gadījumā, ja Pucens izstājas no Saeimas "KPV LV" frakcijas, tā izjūk, jo tās sastāvā ir mazāk par pieciem deputātiem. Možvillo gan vēl neprognozē, ko deputāti darītu tādā situācijā. "Tad jau redzēsim," norāda Možvillo.

Līdz ar izstāšanos no partijas Pucens pamet arī tās valdes locekļa amatu.

"Esmu pateicīgs partijai par doto iespēju iesaistīties politikā un īstenot sevi tajā. Šobrīd esmu nolēmis turpināt savu politisko darbību ārpus šīs partijas un kopā ar domubiedriem daudz aktīvāk iesaistīties savu prioritāšu aizstāvībai," paziņojumā norāda deputāts.

Viņš turpinās atbalstīt un pārstāvēt mazos un vidējos lauksaimniekus, kā arī reģiona iedzīvotāju intereses, sola deputāts.

Jau ziņots, ka bijušais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens un pašreizējais parlamenta deputāts Kaspars Ģirģens nolēmuši veidot partiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!