Foto: AFI
Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats, uzzinot, ka luterāņu draudze savā pulkā grasās uzņemt no katoļu baznīcas izslēgto Agri Pāvilu Lēvaldu, kuru aprīlī policija aizturēja aizdomās par pedofiliju, brīdinājis arhibīskapu Jāni Vanagu, norādot, ka "šis cilvēks nav lietaskoks".

Pujats sarunā ar portālu "Delfi" atzina, ka Lēvalds, kurš iepriekš kalpojis Liepājas diecēzē, izslēgts no katoļu rindām, jo "acīmredzami nav bijis savā vietā". Pujats uzsver, ka Lēvalds izslēgs "ne jau par labām lietām," taču sīkāk par mācītāja pārkāpumiem neko nezina, jo nebija viņa tiešais priekšnieks.

Katoļu baznīcas galva uzsver, ka brīdinājuši luterāņus par Lēvaldu, taču tie nav klausījuši.

Lēmumus par jaunu mācītāju uzņemšanu luterāņu rindās pieņem Bīskapu kolēģija, portālam "Delfi" skaidroja arhibīskapa asistente Helēna Andersone.

Lēmumu par Lēvalda uzņemšanu luterāņu baznīca pieņēmusi 2008.gada decembrī. Andersone portālam "Delfi" norāda, ka nav ziņu par to, kāda informācija par Lēvaldu Bīskapu kolēģijas rīcībā bija, jo šie jautājumi tiek izskatīti interni, tāpat viņa nezina, vai kolēģija bija informēta par katoļu baznīcas brīdinājumu.

"Šobrīd mēs mēģinām sazvanīt arhibīskapu Jāni Vanagu, Liepājas bīskapu Pāvilu Brūveru un Daugavpils bīskapu Eināru Alpi, lai nolemtu, kā rīkoties tālāk," sacīja Andersone. Viņa uzsver: "Ja viņam izvirzītās apsūdzības atbildīs patiesībai, viņu no luterāņu baznīcas izslēgsim."

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka policija aizdomās par pedofiliju aizturējusi luterāņu mācītāju, bērnu slimnīcas apsargu un bijušo cietumnieku. Daugavpils bīskaps Einārs Alpe portālam "Delfi" apstiprināja, ka aizturētais ir luterāņu mācītājs Agris Pāvils Lēvalds. 1962.gadā dzimušais vīrietis ir luterāņu vikārs Daugavpils diecēzē, bet iepriekš piederējis katoļu baznīcai un bijis mācītājs vairākās draudzēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!