Turpmāks iespējamais līdzekļu samazinājums ieslodzījumu sistēmā, tāpat kā līdz šim, būs uz pašas administrācijas, nevis cietumnieku rēķina, LNT raidījumā „900 sekundes” trešdienas rītā atzina Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieks Visvaldis Puķīte.

Tādējādi Puķīte noraidīja izskanējušās runas, ka vēl krasāka ietaupīšana ieslodzījumu sistēmā liks gada nogalē ieslodzītajiem savilkt jostas. Puķīte skaidroja, ka IeVP ir jāievēro cietumnieku tiesības, tāpēc iespējamā ietaupīšana notiks uz administrācijas rēķina.

IeVP priekšnieks uzsvēra, ka jau līdz šim taupīšana ieslodzījumu sistēmā notikusi uz ieslodzījuma sistēmā strādājošo algu rēķina. Tādējādi no darba aizgājuši daudzi sistēmā strādājošie, un pēc Puķītes teiktā, „ne jau tie sliktākie”.

Puķīte arī komentēja pagājušā nedēļā Jelgavā notikušo ieslodzīto atteikšanos no ēdiena. Viņš akcentēja, ka tas „nav ievērības cienīgs” gadījums, jo nav uzskatāms par badastreiku. Raksturīgi, ka ieslodzītie, atsakoties no valsts piedāvātā ēdiena, iepērk pārtiku cietuma veikalā.

Jau ziņots, ka taupības dēļ Ieslodzījumu vietu pārvaldei kopumā līdzekļi ir samazināti par trešdaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!