Pašlaik nevaru spriest, vai Ceļu policijas pārvaldes reorganizācija ir pareiza, vai ne, intervijā "Latvijas Avīzei" saka Ceļu policijas vadītājs Visvaldis Puķīte, apgalvojot, ka viņš neesot informēts par reformas iemesliem un mērķiem.
"No 1.novembra Ceļu policijas pārvalde ir likvidēta. Šobrīd vēl neesmu brīdināts, bet droši vien, līdzko parādīšos darbā, tikšu brīdināts par to, ka mans amats ir likvidēts. Tā kā ne ar vienu pavēli par manu atlaišanu vai mana amata likvidēšanu iepazīstināts neesmu, joprojām esmu Ceļu policijas pārvaldes priekšnieks," stāsta Puķīte.

Raksturojot reformas, Puķīte stāsta, ka tiks izveidota mazāka iestāde nekā pārvalde, kas vairs neuzraudzīs ceļu policijas reģionālās nodaļas.

"Mēneša laikā Ceļu policijas pārvaldes vietā tiks izveidots ceļu policijas birojs. Darbinieku skaits birojā varētu būt tāds pats kā pārvaldē, toties biroja funkcijas tiks sašaurinātas. Biroja vadītājam vairs nepakļausies visu Latvijas reģionālo pārvalžu vadītāji. Viņi pakļausies kārtības policijas paspārnē izveidojamajai Sabiedriskās drošības pārvaldei, kuras pakļautībā būs vairāki policijas biroji - gan patruļdienests, gan apvienība "Apsardze", gan ceļu policijas birojs," informē policists, piebilstot, ka rakstiski izklāstītas biroja funkcijas vēl neesot lasījis.

"Neesmu informēts ne par to, kādas būs biroja funkcijas, ne par to, kas būs šīs struktūras vadītājs, ne par to, kā turpmāk notiks ceļu policijas darba uzraudzība. Doma acīmredzot ir ceļu policistus nodot kārtības policijas paspārnē un izveidot "universālu policistu", kurš spēj būt gan patruļdienesta policists, gan, ja ir radusies nepieciešamība, ceļu policists. Tomēr par šā jauninājuma pozitīvajām vai negatīvajām pusēm neviens no augstākās priekšniecības ar mani nav runājis," turpina Puķīte.

Puķīte uzsver, ka visās Latvijai ģeogrāfiski tuvajās Eiropas valstīs ceļu policija ir atsevišķa struktūra - tā tas ir Dānijā, Somijā, Vācijā. "Ja arī Lietuvā un Igaunijā ir sarežģītāka pakļautības struktūra, tomēr nevienā no šīm valstīm nav "universālo policistu". Arī Lielbritānijā nav tā, ka konstebls var izdarīt visu - protams, viņš var noformēt protokolus, tomēr ceļu policijas specifiskas funkcijas paliek tikai tās pārziņā," noslēdz Puķīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!