Patlaban policijā nav brīvs neviens tāds amats, kas būtu līdzvērtīgs manam pašreizējam postenim, tādēļ pieļauju, ka varētu vispār aiziet no darba policijā, sacīja nu jau bijušais Ceļu policijas pārvaldes priekšnieks Visvaldis Puķīte.
Jau ziņots, ka Valsts policijas vadība Ceļu policijas pārvaldi reorganizēja par biroju, kura vadību nolēma uzticēt Rīgas Galvenās policijas pārvaldes apvienotā policijas pulka komandiera vietniekam Edmundam Zivtiņam. Oficiāli joprojām nav izlemts jautājums par amata piedāvāšanu Puķītem, jo viņš patlaban ir slimības atvaļinājumā.

Puķīte prognozēja, ka darbā viņš varētu atgriezties pēc 18.novembra. Patlaban viņš neko nezina par savu turpmāko darbu policijā. "Esmu, pēdiņās, sagaidījis savu piedāvājumu - man netika piedāvāts vadīt šo jaunizveidoto biroju, taču uz pagātni es neskatīšos," sacīja Puķīte.

Bijušais ceļu policijas šefs pēc atgriešanās no slimības atvaļinājuma iepazīsies ar esošo situāciju un parakstīs oficiālu dokumentu par to, ka viņa amats tiek likvidēts. Kā norādīja Puķīte, pēc atgriešanās darbā viņam būs mēnesis laika domāt. Viņš pieļauj, ka šajā laikā viņam varētu tikt izteikti kādi piedāvājumi no policijas, taču esot iespējams, ka viņš arī pats sev varētu sameklēt jaunu darbu.

Puķīte neizslēdz iespēju aiziet no policijas, lai gan šo sistēmu pazīst ļoti labi un tajā nostrādāti daudzi gadi. "Nevar teikt "hop", kamēr neesi pārlecis pār grāvi, un grāvis man šobrīd tiešām ir priekšā. Kā es tam tikšu pāri, redzēsim," teica Puķīte.

Runājot par Zivtiņa profesionalitāti un spējām vadīt jaunizveidoto Ceļu policijas biroju, Puķīte uzskata, ka viņš varēs tikt galā ar šiem pienākumiem. Līdz šim Zivitņš vadījis 1500 policistu kolektīvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!