Foto: LETA

Valdība otrdien akceptēja vērienīgu rokādi vadošos amatos valsts pārvaldē – līdzšinējais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Guntis Puķītis pārcelts darbā par valsts sekretāru Kultūras ministrijā (KM), viņa vietā VARAM nāks līdzšinējais Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāra vietnieks Aleksandrs Antonovs, bet līdzšinējā KM valsts sekretāre Solvita Zvidriņa apstiprināta Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) direktores amatā, portālu "Delfi" informēja valdībā.

KM skaidro, ka Puķītim valsts pārvaldē ir visilggadīgākā pieredze valsts sekretāra amatā, kas apliecina viņa augsto profesionalitāti. Viņa pārcelšana valsts sekretāra amatā KM vērtēta, "lai nodrošinātu racionālu un kvalitatīvu Kultūras ministrijas funkciju izpildi". "Tieši Puķīša ievērojamā pieredze valsts pārvaldē un augstā profesionalitāte ministrijas vadīšanā valsts sekretāra amatā ir nepieciešama KM, lai sekmīgi nodrošinātu valdības plānus KM atbildības jomās," valdībai sagatavotajā informācijā norāda KM.

Savukārt Puķīša vietā VARAM valsts sekretāra amatā nāks FM valsts sekretāra vietnieks ES fondu jautājumos Antonovs, kurš karjeru valsts pārvaldē sāka 2000.gadā FM. No 2005.gada Antonovs vadījis FM ES fondu departamentu, bet 2010.gadā kļuvis par FM valsts sekretāra vietnieku ES fondu jautājumos. Antonovam ir ilggadīga dažādu līmeņu vadītāja darba pieredze, kā arī starptautiskās sadarbības un plānošanas vadības un koordinācijas prasmes, teikts VARAM sagatavotajā informācijā valdībai.

Toties līdzšinējā KM valsts sekretāre Zvidriņa, kurai saistībā ar Latvijas Nacionālās operas un Nacionālās bibliotēkas būves finansējuma jautājumiem bija domstarpības ar kultūras ministri Žanetu Jaunzemi – Grendi (VL-TB/LNNK), pārcelta VRAA direktores amatā, vienlaikus no šī krēsla atbrīvojot līdzšinējo aģentūras vadītāju Māri Krastiņu. Viņš 30.martā VARAM esot iesniedzis lūgumu no 5.aprīļa atbrīvot viņu no ieņemamā amata pēc paša vēlēšanās. Krastiņš VRAA direktora amatā uz pieciem gadiem tika iecelts 2009.gada 21.oktobrī. Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" iepriekš vēstīja, ka Krastiņš turpmāk vadīšot Elektronisko sakaru direkciju.

VARAM pamatojumā Zvidriņas pārcelšanai VRAA direktora amatā skaidro, ka viņa ir ilggadēja pieredze valsts pārvaldes sistēmā. Viņa karjeru valsts pārvaldē sākusi 1994.gadā FM, pēc tam strādājot arī Valsts kasē. No 1998.gada Zvidriņa vadījusi FM Budžeta departamentu un no 2003.gada kļuvusi par FM valsts sekretāra vietnieci budžeta jautājumos. KM valsts sekretāres amatā Zvidriņa strādāja no 2006.gada. Zvidriņai amata mēnešalga nebūs zemāka par līdzšinējo.

Puķītis, Antonovs un Zvidriņa jauno amatu pienākumus sāks pildīt no 10.aprīļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!