Foto: DELFI

Rīgas domes opozīcijas deputāts Olafs Pulks (V), kurš atkārtoti noslēdzis līgumu ar uzņēmumu "Pasažieru vilciens" (PV), nevēlas atklāt līgumā noteikto finansiālo atlīdzību.

Viņš to pamatojis ne vien ar komercnoslēpumu, bet arī ar to, ka pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) līdz šim atteikusies izpaust deputātu pieprasīto informāciju par finanšu rādītājiem.

Pulks sacījis: "Ja viņi neatklāj, kāpēc man viss jāstāsta?" Viņš norādījis, ka šī informācija būs pieejama 2015.gada deklarācijā. 2014.gada kārtējā deklarācijā Pulks norādījis, ka no PV saņēmis 25 615 eiro.

Komentējot iepriekšējā līguma izpildi, Pulks pastāstījis, ka no 30.marta kursēt sācis Vidzemes ekspresis - dīzeļvilciens Lugaži-Rīga. Šie ekspresreisi atvieglošot pārvietošanos Vidzemes reģionā dzīvojošajiem. Pēc Pulka vārdiem, drīzumā plānots ieviest arī reisus Dobele-Jelgava un Olaine-Rīga.

Kā ziņots, Pulks atkārtoti noslēdzis līgumu ar uzņēmumu PV,  apstiprināja uzņēmumā.

Pulks jau līdz šim esot darbojies uzņēmumā un arī turpmāk viņš "nodrošinās sadarbību ar pašvaldību un valsts institūciju pārstāvjiem ar nolūku nodrošināt uzņēmuma stratēģijas realizāciju", skaidro PV. Darba līgums ar Pulku tika noslēgts 13.martā, savukārt iepriekšējais beidzās 12.martā. Uzņēmumā skaidro, ka sadarbība ar Pulku tiek vērtēta pozitīvi.

Uzņēmums regulāri veicot iedzīvotāju vajadzību analīzi nolūkā sabalansēt PV iespējas ar pieprasījumu un, ņemot vērā uzņēmuma stratēģiskos uzdevumus, "šādas analīzes apjoms turpmāk pieaugs", secina PV un norāda, ka ņems vērā gan ārvalstu pieredzi, gan vietējo speciālistu ieteikumus un pašvaldību pārstāvju viedokli. Tāpat tiek norādīts, ka, lai uzlabotu pārvadājumu kvalitāti, kā arī nodrošinātu uzņēmuma ilgtspējīgu attīstību un konkurētspēju, arvien pieaug sadarbība ar pašvaldībām un valsts institūcijām.

Atbildot uz jautājumu par Pulka finansiālo atlīdzību, uzņēmumā norāda, ka "prasīto informāciju par atalgojuma lielumu liedz publiskot nolikums par komercnoslēpumu uzņēmumā PV un uzņēmuma līguma punkts, kurā noteikta līguma satura konfidencialitāte".

Iepriekšējo līgumu ar Pulku PV noslēdza 15.janvārī, un saskaņā ar līgumu politiķim jāveic seši uzdevumi. Pulkam ir jāizstrādā "Park&Ride" ieviešanas plāns Dobeles stacijā, kā arī jāpēta transporta vilciens-autobuss savienojuma iespējamība Dobelē. Tāpat jāpēta un jāiesniedz priekšlikumi PV valdei par vilcienu un autobusu kustības grafiku, lai nodrošinātu pasažieru pievešanu un aizvešanu vilcienam Rīga-Dobele-Rīga, kā arī jāizstrādā priekšlikumi par vienotās biļetes ieviešanas iespējām ar Dobeles autobusu parku.

Tāpat Pulkam jāiesniedz priekšlikumi par papildu pakalpojumu ieviešanu vilcienu pasažieriem un jāizvērtē iespējas (varianti), kā veikt pasažieru uzskaiti maršrutu posmos, kur vilciens savienots ar autobusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!