Foto: LETA

Aizsardzības ministrija sagatavojusi valdības lēmuma projektu, kas paredz pulkvedi Kasparu Pudānu iecelt par Zemessardzes komandieri.

Vienlaikus valdība lems par brigādes ģenerāļa Egila Leščinska atbrīvošanu no Zemessardzes komandiera amata. Leščinskis amatā tika apstiprināts 2019. gada maijā.

Lai veicinātu virsnieku militāro karjeru, ņemot vērā dienesta intereses, Leščinska turpmākā militārā karjera plānota Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieka amatā.

Pudāns Nacionālajos Bruņotajos spēkos dienē kopš 1996. gada un no 2018. gada pilda Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandiera pienākumus.

Pudāns militāro izglītību ieguvis Baltijas Aizsardzības koledžā Igaunijā, Militārajā akadēmijā Francijā un Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā. Pudānam ir bakalaura grāds tiesību zinātnēs un maģistra grāds visaptverošās kvalitātes vadībā. Pulkvedis savulaik piedalījies starptautiskajā operācijā Afganistānā un pildījis militārā pārstāvja pienākumus militārajā pārstāvniecībā NATO/ES Briselē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!